Vép

2014.10.28. 16:56

Roma nemzetiségi önkormányzat is alakult Vépen

Vép – Egyetlen új embert delegáltak a választók a városi önkormányzat képviselő-testületébe. A tagok hétfőn esküt tettek. Ugyanekkor megalakult a település Roma Nemzetiségi Önkormányzata is.

Simon Erzsébet

Nem volt kérdéses, hogy továbbra is Kovács Péter vezeti a várost polgármesterként, hiszen egyetlen jelölt volt a posztra. A hattagú képviselő-testületbe 11-en szerettek volna bekerülni. A választók egy új embert, Derdákné Rózsa Hajnalkát szavazták be a grémiumba, ő független jelöltként, kormánypárti támogatással indult, és eddig nem vett részt az önkormányzat munkájában. A független Dömötör Gábor, Kóbor Attila, Szijj Vilmos, Török Sándor és Varga Gyula tagja volt az előző városvezetésnek is. Hétfőn valamennyien letették az esküt, alpolgármesternek ismét Szijj Vilmost választotta a testület.

Első sor balról jobbra: Szijj Vilmos alpolgármester, dr. Hoós Anna Katalin aljegyző, Kovács Péter polgármester, Kiss Károlyné jegyző, Derdákné Rózsa Hajnalka képviselő. Hátul Dömötör Gábor, Varga Gyula, Kóbor Attila és Török Sándor képviselő. Fotó: A szerző

Két bizottságot hoztak létre: a pénzügyi vezetője továbbra is Kóbor Attila marad, az ifjúsági, egészségügyi és szociális bizottság élére az új képviselő, Derdákné Rózsa Hajnalka kapott megbízást. Az alakuló ülésen Kovács Péter hangsúlyozta: folytatják a megkezdett munkáikat, jelesül a település városias arculatának kialakítását. Megterveztetik az úgynevezett kiskastélytól a temetőig terjedő „belvárosi" terület rekonstrukcióját, és ha végre megkapják azt a több mint százmillió forintot, amit a kormány ígért az adósságkonszolidációban – jól gazdálkodóként – részt nem vett településeknek, így Vépnek is, máris kezdhetik az engedéllyel rendelkező Deák és Táncsics utca felújítását. Elindította az önkormányzat a Fészek vendéglő városi tulajdonba vételét, ott szálláshelyeket, kereskedelmi egységeket alakítanának ki. Fontos beruházásként említette a polgármester a Vép-Szombathely kerékpárút megépítését, illetve ennek folytatását Porpác-Bögöt-Sárvár irányába. Az utóbbi szakasz esetében csupán a kavicsos erdei utat kell alkalmassá tenni kerékpáros közlekedésre. Állami segítséget várnak egy tornacsarnok létesítésére, illetve az épület körüli szabadidő- és sportcentrum kialakítására. Ebben a ciklusban bölcsődét vagy családi napközit is létrehoznának.

A városban Roma Nemzetiségi Önkormányzat is alakult hétfőn. A választói névjegyzékben mindössze nyolc név szerepelt, a kisvárosban ennyien vallották magukat romának. Szavazni hárman mentek el október 12-én. A Vépi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Nyári József lett, elnökhelyettes Lendvai Tibor, tagja Pataki Péter, mindhárman a Lungo Drom színeiben indultak az idei választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!