jótékonysági akció

2017.11.06. 07:00

Andrisnak gyűjtünk karácsonyra idén

A 11 éves, súlyosan beteg Andriskáé lesz a koncert bevétele, és a Vas Népe karácsonyi adománygyűjtő akciója is őt támogatja.

Budai Dávid

- Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé – ezekkel a szavakkal köszöntötte vasárnap este Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője azt a több száz embert, akik a Bartók Teremben Szabó Tibor második jótékonysági koncertjén összegyűltek. – Hosszú ideje hagyomány, hogy a Vas Népe szerkesztősége valamilyen jó ügy mellé áll. Nem kérdés részünkről, hogy a megye napilapjaként a nyilvánosság erejét használva segítsünk, ahol csak tudunk. Az év végéhez közeledve ismét egy nagyszabású jótékonysági akcióra invitáljuk olvasóinkat. Ennek a nyitánya a mai este is. Köszönettel tartozunk Szabó Tibornak és mindenkinek, aki azért fáradozott, hogy ismét egy színvonalas koncerttel tegyünk valami jót közösségünk egy tagjáért – tette hozzá.

- A kedvezményezett ezúttal Kozma Andriska. Tizenegy éves, halmozottan sérült, a nap 24 órájában teljes ellátást igényel. Édesanyja a születése óta egyedül ápolja, emberfeletti küzdelmet folytat nap mint nap. Ráadásul albérletben élnek. Állapota szinten tartásához rengeteg gyógyszerre, gyógyászati segédeszközre és állandó gyógytornára van szüksége. Az édesanya havi jövedelme nagyon kevés, ezért nem volt kérdés: Andriskának és édesanyjának segítenünk kell, hogy legalább a mindennapi anyagi problémák ne nyomják agyon ezt a kis családot. Idén tehát úgy döntöttünk, hogy az év végi adománygyűjtő akciónkat a Charity Shopot is üzemeltető 7Mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen a kisfiúnak és édesanyjának ajánljuk. Mit jelent ez? A tegnapi koncert teljes bevételét megkapja Andriska. Hamarosan pedig a 7Mérfölddel közösen megnyitjuk azt a bankszámlát, amelyre több mint egy hónapig várjuk majd a pénzadományokat. Mindezzel az idei jótékonysági kampányunkat még nem fejezzük be. Fotóriportereink már lázasan készülnek arra a november 27-ei kiállításra, amelynek végén a tárlat képeit egy jótékonysági árverésen bocsátjuk licitre – fogalmazott beszédében Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő.

Andriska ismerős lehet már a Vas Népe olvasóinak, hiszen tavaly az önök segítségével juthatott ki hosszú hónapok után a szabadba. Akkor a felajánlásokból egy mobil szívóberendezést sikerült vásárolni, ami a tüdőben felgyülemlett váladékot szívja ki. Vígh Andrea, Andris édesanyja azóta is nagyon hálás a segítségért, az életkörülményeik azonban sajnos nem javultak. Nap mint nap meg kell küzdeniük a megélhetésért, rá-adásul Andriska ismét megbetegedett, és ilyenkor még jobban kell figyelni rá. Sajnos a tegnap esti koncerten sem tudott jelen lenni, de anyukája ott volt és személyesen köszönte meg a közönségnek azt a sok segítséget, amit eddig is kapott, és azt, hogy ezt az estét a fiának ajánlották.

Az est pedig, ahogyan a korábbi koncert is, tele volt profi zenészekkel és színészekkel, latin dallamokkal, fergeteges ritmusokkal, humorral és szerelemmel. Hamisítatlan „tibkés” koncert volt ez is. – Ritkán adatik meg egy embernek, hogy kétszer ünnepelje meg a születésnapját, ráadásul ilyen rövid időn belül – jegyezte meg a koncert elején Szabó Tibor, aki, mint mondta, nem gondolta volna, hogy másodszor is telt ház lesz. Az lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!