példamutatás

2017.11.05. 20:00

Hősükre emlékeztek a nádasdiak

A község ’56-os hősére emlékeztek és felújított I. világháborús hadisírokat szenteltek újra szombaton.

Pusztai Krisztina

Minden év november 4-én emlékezik meg Nádasd ’56-os hősi halottjáról, Braun Károlyról. Idén három felújított sír, Károlyi Péter, Nagy Gáspár és Sipos Jenő fejköveit is felavatták, és újraszentelték. A Honvédelmi Minisztérium pályázatán nyert pénzt a település az I. világháborús hadisírok renoválására. Új alapra kerültek a fejkövek, az elmosódott nevek újra olvashatók. Karvalits Zoltán, Nádasd polgármestere elmondta: nem hagyhatták, hogy az idő vasfoga miatt feledésbe merüljenek hőseik.

- Azzal, hogy a régi hősi sírok feliratait újra olvashatóvá tesszük, jelezzük, hogy tisztában vagyunk történelmi hagyományainkkal, háborús emlékezetünkkel, és csakis ezen emlékek egészséges be-építésével juthatunk el egy erősebb, öntudatosabb, kiegyensúlyozottabb magyar jövőbe – mondta a megemlékezésen V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: – Az elesett magyar katonák emlékét példaértékűen ápolja Nádasd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!