felújítás

2018.02.26. 14:00

Csepreg településén megújulnak az átmenő főutak táblától tábláig

Teljes hosszában megújul Csepreg belterületén a két várostábla között az a 8624-es út, amely a 84-es országos főutat köti össze a Kőszeg irányába vezető úthálózattal.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója és Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere sajtótájékoztatón ismertetik a legújabb útfelújítási projekt részleteit Fotó: Csepregi önkormányzat

Az Újkért Horvátzsidánnyal összekötő út összesen 2240 méteren újul meg a közútkezelő 2018-as útfelújítási programjában, amelyhez a kormány több száz milliós kormányzati támogatást nyújt. Ennek köszönhetően a Csepreg településen Kőszegi, a Petőfi és a Rákóczi utca, valamint a Széchenyi tér egy része is teljes hosszában megújul majd.

A közlekedési fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter, Csepreg és a térség országgyűlési képviselője, Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója és Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere.

Ágh Péter elmondta: a 2014-től 2018-ig tartó időszakot tekintve nincs oka szégyenkezni Csepregnek és a környező falvaknak sem, hiszen azt láthatjuk, hogy folyamatosan tudtak egyet-egyet előrelépni az elmúlt években. – Csepregnek azonban évtizedes lemaradásokat kell behoznia – emlékeztetett a képviselő, aki kiemelte, az elmúlt időszakot nézve megállapíthatjuk, soha ilyen jelentős forrás, ennyi pályázati lehetőség nem állt Csepreg rendelkezésére. – Jó dolgok indultak el a településen, ezen kell dolgoznunk továbbra is – húzta alá Ágh Péter. Vlasich Krisztián megköszönte a közútfejlesztési beruházást a kormánynak, kiemelte, hogy a Magyar Közút szakmai elképzelései során figyelembe vették a városvezetés és az itt élő lakosság igényeit, mindez nagyban segítette a közös gondolkodást és az együttműködést.

A polgármester elmondta, hogy eddig öt utcát újítottak meg a városban, azonban a lakosság részéről jelentős igények merülnek fel az évtizedekig elhanyagolt utak rossz állapota miatt. A városvezetés lépésről lépésre haladva valósítja meg az út- és járdafelújítási programját, amelynek során az idén még négy utca: a Taksony, a Taksony köz, a Petőfi és a Hunyadi újul meg teljesen. A város felújítási és fejlesztési elképzeléséhez a Magyar Közút idei beruházása jelentős mértékben hozzájárul.

Horváth László igazgató a műszaki paramétereket és a fejlesztési elképzeléseket ismertette: a tervek szerint 9-10 centimétert marnak le a régi útburkolatból, amelynek helyére két új réteget építenek majd be hasonló vastagságban. A szegélyeket, forgalomtechnikai elemeket szükség szerint javítják és felújítják.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója és Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere sajtótájékoztatón ismertetik a legújabb útfelújítási projekt részleteit Fotó: Csepregi önkormányzat

 

A buszöblök is új burkolatot kapnak, de kiszélesítik a Répce folyó hídját is. Szélesebb lesz a híd járdája, valamint új korlátokat építenek a tervek szerint. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinálásában megvalósuló projektet illetően jelenleg a közbeszerzési ajánlattételekre várnak, de a kivitelezés során figyelembe veszik, hogy a csepregi önkormányzat a Rákóczi utcában új kerék-

párutat is épít.

Nem csak a településen átvezető szakaszon újul meg az út: a csepregi körforgalmon túl, Tormásliget felé további 5,9 kilométeren építenek új aszfaltburkolatot még az idén.

A kormány összesen csaknem 36 kilométernyi szakaszon valósít meg hasonló közútfejlesztést Vas megyében 2018-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!