Hamarosan kezdődik a felújítás

2018.11.09. 11:30

Új közbeszerzést írnak ki a szombathelyi vásárcsarnok felújítására vonatkozóan

Csaknem 1,5 milliárd forintból, európai uniós forrásból modernizálják a szombathelyi vásárcsarnokot. Várhatóan a húsvéti vásár után kezdődnek meg a kivitelezési munkák.

VN

Továbbra is lehet vásárolni a piacon

Fotó: VN-archív

Korábban már beszámoltunk róla: árufeltöltő folyosó segíti majd a rakodást, az északi oldalon árkádsort alakítanak ki, amely nyitott, de fedett új része lesz a piacnak. A főépületnél egy komplexebb, hívogatóbb, átláthatóbb bejárat épül a mostani helyett. Mindkét csarnokban megújulnak a vizesblokkok. Két napja Balassa Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője Facebook-oldalán a vásárcsarnok-beruházással kapcsolatban közölte: „Újabb súlyos kudarc a városi projektekben.” Megkérdeztük Illés Károlyt, a város fejlesztésekért is felelős alpolgármesterét, aki a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy a tervezői költségbecslés alapján kiírt pályázatra nem érkezett megfelelő ajánlat. A tervek és a tervezői költségbecslés korábban készültek, az építőipari piac folyamatos áremelkedése miatt át kell alakítani a műszaki tartalmat, amely heteken belül megtörténik. Illés Károly hangsúlyozta: a vásárcsarnok felújítása biztosan megvalósul, egy újabb közbeszerzési eljárás után, várhatóan a húsvéti vásár után elindulhatnak a kivitelezési munkák.

Továbbra is lehet vásárolni a piacon
Fotó: VN-archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!