Advent a Kőszeg-hegyalján

2018.11.26. 11:30

Zenével, natúrparki termékekkel hangolnak az ünnepre

Az egyházaktól a kulturális csoportokon keresztül a termelőkig mindenki kiveszi a részét az év legbensőségesebb időszakára való készülődésből.

Tóth Kata

Bakos György forró teával kínálja Kocsis Mihályt

Fotó: Ohr Tibor

Mindennap átmelegít az advent Kőszegen – ez a mottója a natúrparki székhelyen a karácsony előtti negyedik vasárnaptól karácsonyig tartó időszaknak. Hagyományos rendezvényeit és kézműves-­foglalkozásait kínálja a Jurisics-vár Művelődési Központ december 15-éig minden adventi hétvégén. Az idén is lesz Mindenki Mikulása, ötszáz csomag várja majd a gyerekeket, minőségi alapanyagokkal.

Bakos György forró teával kínálja Kocsis Mihályt
Fotó: Ohr Tibor

December 15-én a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes ad műsort, december 21-én Cirákulum-koncert lesz a Lovagteremben: az együttes régi karácsonyi énekek füzérét ígéri. A Virágudvar műhelygalériájában és udvarán pénteken kiállítás nyílt a természetesség jegyében, a zenei aláfestést a város koncert fúvószenekara adta, amely a gyertyagyújtásoknál is aktív szerepet vállal majd.

 

Az Írottkő Natúrpark évek óta szervezi a Jurisics téri (kapualjas) adventet, az idén minden hétvégén más programmal készülnek. December 9-én a teljes fúvószenekar játszik, és a Concordia-Barátság Énekegyesület kóruskoncertje zárja az adventi készülődést. December 2-án, a középkori város adventjén a Tornyosok szólnak, 8-án és 9-én a natúrparki mesterek jelennek meg portékáikkal, 15–16-án pedig forralt boros advent lesz a Jurisics téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!