Vasi TOP 100 - 2023

2018.12.04. 18:33

Bemutattuk a NAV és a KSH közreműködésével készült kiadványunkat

Bizakodásra okot adó számok és jövőbe mutató tervek egyaránt terítékre kerültek a megye legnagyobb vállalkozásait bemutató TOP 100 kiadványunk keddi, gazdasági fórummal egybekötött bemutatóján, amelynek a Haladás Sportkomplexum VIP lounge terme adott otthont.

VN

Fotó: Horváth Balázs

– Milyen egy 21. századi vállalat? Innovatív? Kiszámítható? Konzekvens? Növekedésorientált? Fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást? – tette fel a kérdést köszöntőjében Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott, aki szerint a most megjelent TOP 100 kiadványban szereplő vállalatok teljesítményükkel pozitív választ adtak ezekre a kérdésekre.

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében arról is szólt, hogy a megyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megyei részének végrehajtójaként a pályázati rendszeren keresztül 22 milliárd forinttal járul hozzá ahhoz, hogy a növekedés, amit a megye gazdasága produkált, folytatódjon. Mint mondta, a megye több településén létesülnek ipari parkok, máshol a meglévőket bővítik.

 

 

 

 

 

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is szolgált számokkal: a megyeszékhely – TOP 100-ban is szereplő – cégeinek köszönhetően 2010 és 2017 között 4,3 milliárd forintról 8,3 milliárd forintra nőtt a város éves ipar­űzésiadó-bevétele.

Dr. Fekete Attila dandártábornok, a NAV Vas megyei adó- és vámigazgatója előadásából a jelenlévők megtudhatták, hogy a TOP 100 vállalkozások 2017. évi együttes nettó árbevétele (1.405 milliárd Ft) 4,9 százalékkal több az előző évben általuk realizáltnál. Az igazgató friss adatokkal is szolgált: mint mondta, a megyében a vállalkozások áfabevallásaiban megjelenő üzleti forgalom 2018. I-III. negyedévében 10,7 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

A Központi Statisztikai Hivatal részéről Novák Zoltán statisztikai tanácsadó a főbb gazdasági ágak teljesítménye, a beruházások volumene, a munkaerőpiaci adatok alapján adott helyzetképet a megye gazdaságáról. Dr. Németh István, az ­ELTE-SEK rektorhelyettese az oktatás – a gazdaság szereplőit szolgáló – megújításáról beszélt, szombathelyi eredményeket és a pedagógusképzés megreformálásával kapcsolatos terveket is felvillantva.

Ugyancsak a jövőbe nézett prezentációjával Markus Bockelkamp, aki Martin Reiss-szel, a McLaren Formula–1-es csapat korábbi üzletfejlesztési vezetőjével az Allsport Promotion GmbH képviseletében érkezett a rendezvényre, és külföldi példákat bemutatva a Haladás Sportkomplexum hasznosítására vonatkozó ötleteket ismertetett. Kiderült: sok fantáziát lát a létesítményben, amely szerinte sport­események mellett más rendezvények – például sörfesztivál – helyszínéül is szolgálhatna.

A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gál Sándor az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának hétfői döntésére utalva örömmel említette, hogy 2021-ben Magyarország és Szlovénia közösen rendezi meg az U21-es Európa-bajnokságot, és a tervek szerint a Haladás Sportkomplexumban is lesznek majd mérkőzések.

Kiadónk, a Mediaworks Hungary Zrt. részéről Németh Balázs megyei üzletszervezési vezető mondott köszönetet: mind a TOP 100-ban szereplő cégek képviselőinek, mind a kiadvány elkészítésében közreműködő szervezetek munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!