önkéntesség világnapja

2018.12.04. 17:30

Kiemelkedő munkát végeztek egész évben

Az önkéntesség világnapjához kapcsolódva szervezett kedden szakmai napot a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH). Átadták az Év Vas megyei önkéntese 2018 díjakat.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Az önkéntes tevékenységek széleskörű lehetőségeiről esett szó az Esélyek Házában a délelőtti előadásokon – olyan szervezetek képviselőit és fiatalokat vártak a rendezvényre, akik az önkéntességgel vagy az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban érintettek. Ferencz Gergely egy szicíliai szociális intézményben dolgozott az Európai Önkéntes Szolgálat programjában, az ottani élményeiről mesélt; Simon Ádám a H+ Média és Kulturális Egyesület elnökeként számolt be az önkéntesek szervezetükhöz való kapcsolódásáról.

 

Tolvaj József az Egymásnak segítség projektről beszélt; Az Új Nemzedék hálózatot és annak önkéntes csoportját Polgár Gábor mutatta be; a L.I.K.E.(Lehetőség, Innováció, Közösség, Ember) program újdonságait Meskó Krisztián, a Hegypásztor kör koordinátora ismertette. Az Év Vas megyei önkéntese elismerést az idén Dancs Istvánné (Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház); Ferencz Gergely (Gersekarátért Baráti Kör); Pesz Bejámin (Új Nemzedék Szombathely); Orbán Róbert (Szombathelyi Szépítő Egyesület); Horváth Brigitta (Vasi Ifjúságért Egyesület) és a Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány kapta. Megyei partnereinek küldött ki felhívást a CSEÖH, tőlük érkeztek jelölések a díjra. Az Új Nemzedék szombathelyi szervezetével és a Civil Információs Centrummal közösen választották ki azokat a személyeket és szervezeteket, akik egész évben kiemelkedő önkéntes munkát végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!