Sellő hátán sellő

2018.12.17. 14:00

Teljesítették a négyéves Tamara kívánságát a locsmándi fürdőn

A gyermekeit egyedül nevelő Horváth Juditot néhány hete mutattuk be lapunkban. Cikkünk hatására kislánya álma válhatott valóra a locsmándi fürdőn: Tamara kapott egy igazi sellőt, sőt ő maga is sellővé válhatott.

Merklin Tímea

Fotó: Horváth Balázs

Horváth Juditék még sohasem jártak Locsmándon, és eddig nem is hallottak arról, micsoda vízi paradicsoma van ott a gyerekeknek. Munkatársuk, Lakotár Orsolya olvasta a nehéz sorsú családról szóló cikket, és azonnal arra gondolt, hogy a kislány álma náluk teljesíthető, ő közvetítette a fel­ajánlást, megszervezte a napot. Külön medencét foglaltak le a vágy megvalósítására: miközben Tamara megkapta, amit szeretett volna, önfeledten fürdőzhetett a két család.

 

A kislány elámult, amikor meglátta a medence szélén várakozó igazi sellőt, Fruzsinát, percekig csak nézett, és kapaszkodott az anyukájába, együtt merültek a vízbe. Aztán érkezett még egy segítő, Eszter, és a három nő kedves szavakkal, simogatással, sok mosollyal felépítette azt a bizalmat, hogy Tamara át tudott menni az édesanyjától a sellő karjaiba. Játszottak, úsztak, beszélgettek, mígnem egyszer csak Fruzsina azt mondta a kislánynak: – Ez az uszony az enyém, nem tudom odaadni, mert ez igazi. –Tudom – suttogta Tamara. – De hoztam neked az Óperenciás-tengeren túlról egy sellőkosztümöt, felveszed? – folytatta a sellő. – Igen – felelte halkan, teljesen elvarázsolódva a kislány. Eszter hozta a ruhát, belecipzárazták az uszonyt.

Két kezét fogva húzta Tamarát Eszter a vízben az igazi sellő mellett, majd Fruzsina a hátára vette a kicsike sellőt, és úgy is úszkáltak. Eközben a testvérei, Norbi (14) és Ádám (10) Taródi Zoltánnal építettek tornyot a medence partján, majd vígan matracoztak, és azt is megtervezték, hogy együtt fogják kipróbálni a csúszdákat. Vagyis az apuka nemcsak fuvaros volt, hanem teljesen beleadta magát az adódó helyzetekbe. A felesége játszott a saját gyerekeikkel. Az anyuka, Horváth Judit is bekapcsolódott a játékba.

Jólesett kikapcsolódni a problémákból, élvezni ezt a szép napot. Végül a gyerekek spriccelő játékokat, csokoládét kaptak. Fruzsina már előzetesen is örült, hogy ő foglalkozhat a kislánnyal. Személyes ajándékot is hozott Tamarának, egy kis unikornist. Azzal adta át, hogy „hozzon ez neked szerencsét az életben!” Megölelték egymást, a kislány a karjait a sellő nyakába fonta, a partról is láttuk: nehéz elengedni egymást. (A családot a Soroptimist International Club Szombathely által lehet támogatni, a számlaszám: 11747006-27250734.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!