Példa nélküli a döntés

2019.08.27. 20:35

A rendkívüli közgyűlés után értékelt a Fidesz-KDNP

Az ellenzék nem hagyta jóvá a polgármester képviselői keretének elköltését – példátlannak nevezték a döntést a Fidesz-KDNP képviselői, amikor értékelték a tegnapi rendkívüli közgyűlést.

Vas Népe

Lendvai Ferenc frakcióvezető és Illés Károly alpolgármester a városháza előtt Fotó: CSG

A határidős döntések miatt mindenképpen rendkívüli közgyűlés összehívására volt szükség, nem a helyi népszavazással kapcsolatos kezdeményezés volt az oka – kezdte az értékelést Illés Károly alpolgármester. Nem értik, miért volt szükség erre a döntésre, hiszen ősszel úgyis új testület áll fel Szombathelyen – mondta. Kampányfogásnak nevezte a kezdeményezést, amely szerint egységesnek látszik a baloldal és a Jobbik, miközben két polgármesterjelöltjük és két listájuk van, szemben az egységes Fidesz-KDNP pártszövetséggel. Kiemelte még, hogy megoldódott a Haladás támogatásának ügye, amely már többször volt napirenden. Emlékeztetett, hogy a szavazáson nem volt ott sem Molnár Miklós, sem Koczka Tibor.

Lendvai Ferenc frakcióvezető és Illés Károly alpolgármester a városháza előtt Fotó: CSG

Lendvai Ferenc az új bölcsődét hangsúlyozta: a hatos választókörzetben lesz nyertes pályázat esetén, mint fogalmazott, tehermentesíti a belvárost. Sorolták még a költségvetés-módosítást, amellyel sportszervezetek támogatásáról döntöttek. Saját képviselői keretének elköltését jóváhagyta a testület: 500 ezer forintot ad a Falco baráti körének utazására. A képviselői keret kapcsán hangsúlyozta: példátlan, hogy nem hagyták jóvá a polgármester saját keretének elköltését. Mint mondta, a kilenc év munkájáról színvonalas kiadvány készült volna, szerintük felháborító az elutasítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!