betelefonáló tette tönkre a bulit

2019.12.17. 20:10

A Delta-buli utóélete – Még keresik azt a személyt, aki bombariadót okozott

Nem hivatalos információk szerint még nem fogták el azt a személyt, aki szombaton azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy bomba van a Delta-bulinak helyet adó Aréna Savaria épületében. Ezzel a hamis bejelentéssel rengeteg ember szórakozását tette tönkre.

Lakosi Gabriella

Szombaton éjjel félbeszakadt itt a Delta-buli Fotó: HB

A szombathelyi lány, aki beszámolt nekünk tapasztalatairól, éjfél előtt érkezett a buliba, ahol elmondása szerint nagyon jó volt a hangulat. Egy óra után aztán hirtelen leállították a rendezvényt, bemondták: bombariadó miatt kiürítik az épületet. A tömeg ekkor elindult a ruhatár felé, hirtelen hatalmas volt a tolongás – mesélte. Ennek ellenére nem alakult ki pánikhangulat. Akik „szót fogadtak”, lenge ruházatban, a táncolástól megizzadva mentek ki a hideg utcára, de a legtöbben nem vették komolyan a figyelmeztetést, ők is egy órát álltak sorban a ruhatárnál, ahol egyre nagyobb volt a káosz. Az alkalmazott nem bírta az iramot, hamarosan már a pulton mászott át a közönség, összetörtek a fogasok, minden a földön hevert, itt kereste mindenki a saját kabátját. Körülbelül egy órával az első felszólítás után egy biztonsági őr állt fel a pultra, közölte, hogy most mindenkinek azonnal el kell hagynia az épületet, a kis csarnokban nyitottak melegedőt a fagyoskodó embereknek. Itt volt, aki zenélt, mások táncoltak, ő nem érzékelt semmilyen rendbontást, az épület előtti verekedésről is – amiben egyébként egy ember sérült meg – csak később hallott.

Hajnali négy óra körül mehettek vissza a kabátokért, ekkor egy lány rosszul lett, őt a mentők gyorsan ellátták, és hordágyon vitték el a helyszínről.

Szombaton éjjel félbeszakadt itt a Delta-buli Fotó: HB

Takács János, a zenekar menedzsere azt mondta: nagyon sajnálják az esetet, azóta is folyamatosan információkkal próbálják segíteni közönségüket. A közösségi oldalukon posztolják, hogy a még vissza nem került kabátokat mikor lehet átvenni, de a jegyárat is visszatérítik azoknak, akik a bombariadó miatt nem jutottak be. Ennek részleteiről is folyamatosan tájékoztatnak.

Azt is elárulta: a rendőrség nagy erőkkel nyomoz, azt ígérték, amint fejlemény van az ügyben, azonnal tájékoztatják a nyilvánosságot.

Takács János szerint a biztonsági szolgálat profi módon tette a dolgát, a kiürítés alatt senki sem sérült meg, pedig egy ekkora tömeg hirtelen mozgatása sok veszélyt rejt magában. Azt mondta, a közönség nagy része nagyon fegyelmezetten tűrte az akciót, de persze mindig vannak agresszívebb méltatlankodók.

A kis csarnokban is történtek kisebb rendbontások – például betörtek egy ablakot is –, de az épület be volt kamerázva, valószínűleg hamarosan számon kérik az elkövetőket – tette hozzá. A zenekar egyébként most komoly biztonsági cégekkel tárgyal, amelyeknek a szombathelyinél jóval nagyobb események lebonyolításában is nagy tapasztalatuk van, az ő szaktanácsaik alapján a jövőben még jobban odafigyelnek, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!