„Kitették” a szívüket a színpadra

2019.12.15. 19:33

Jótékonysági akciónkat folytattuk: megtelt a sátor gyerekekkel és támogatókkal

Vasárnap délután újra gyermekzsivajtól volt hangos a Family Center: ezúttal nem a bevásárlóközpontot töltötték meg az állami gondozott apróságok, hanem az előtte felállított sátorban lepték meg támogatóikat egy ünnepi műsorral.

Polgár Patrícia

Rendezvény

Lapunk jótékonysági kampányában előzőleg a Family Centerrel közös Mikulás ajándékozta meg az otthonok lakót. Egy másik akcióban 240 állami gondozott gyermeknek találtunk ajándékozót. Vasárnapi rendezvényünk célja az volt, hogy tovább buzdítsuk olvasóinkat az adakozásra. Kihelyezett adománygyűjtő dobozunk most sem maradt üres.

Sátrunkba az Ocho Macho zenekar frontembere, Kirchknopf Gergő és dobosuk, Mersics György is kilátogatott. Nem érkeztek üres kézzel: könyveket hoztak, benne cédével. – Szívesen fogadtuk a felkérést, hiszen a zenekartól sosem állt távol, hogy felhívjuk a fi gyelmet azokra, akikre fel kell – mondta.

Ismét négy gyermekotthon kis lakói látogattak ki sátrunkba. Ezúttal az Alpen Reisen Horvath OG szállította őket. A vállalat vezetője, Horváth Ádám elmondta, minden évben adakoznak, idén nekünk ajánlották fel, hogy eljuttatják őket a helyszínre.

 

Előadások

Elsőként az Ikervári Speciális Gyermekotthon produkcióját láthattuk, őket követte a Kőszegi Leány- és Fiú Gyermekotthon lakóinak közös műsora, végezetül a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekotthon gyermekei léptek színpadra. Talán a legjobban Tóth Eszter, a gencsapá tiak által előadott, Karácsonyra című verse fogalmazta meg, milyen lehet az ünnep azoknak a gyerekeknek, akik család juktól távol kell hogy eltöltsék azt.

Pozsonyi Eszter, az Ernuszt Kelemen Gyermekotthon vezetője elmondta, szerencsére náluk nem mindenki esetében van így, sokan haza tudnak látogatni ilyenkor. Arról is szólt: a gyerekek örültek, hogy felléphetnek a jótékonysági rendezvényen, ugyanis a december 20-ai karácsonyi műsoruk rövidített változatát adhatták elő – mondhatni, ez volt számukra a főpróba.

– Nagyon büszkék, ha valamit meg tudnak mutatni abból, amit tudnak. Még otthon, délelőtt mondták, hogy nagyon izgulnak – mesélte a vezető. Ebből az izgalomból azonban semmi nem látszott rajtuk, hatalmas lelkesedéssel álltak színpadra.

A lelkesedés azonban nem csak az ő számlájukra írható fel: Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője hangsúlyozta, nem csak az adventi időszakban fontos számunkra, hogy arra buzdítsuk az olvasókat, támogassák a rászorulókat.

– Hatalmas öröm volt számunkra, hogy ennyi gyerek kilátogatott a Family Centerbe és készültek erre az alkalomra. Köszönjük Kirchknopf Gergőéknek, hogy itt voltak, ráadásul nem is érkeztek üres kézzel. Reméljük, hogy december 22-ei jótékonysági koncertünkre is sokan kilátogatnak és támogatják majd a gyermekotthonokat – buzdította olvasóinkat.

Segíteni jó!

Ám nem csak személyesen várjuk az adományokat: felajánlásaikat „vasi karácsony” megjegyzéssel a Pro Juventute Egyesület 11747006-20170356 számú számlájára is eljuttathatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!