Fejlődés

2021.12.15. 14:00

A Magyar falu program támogatta a játszótérfejlesztést Ostffyasszonyfán

Ötmillió forintból hat új játékkal gazdagodott a település játszótere. A fejlesztést a Magyar falu program tette lehetővé.

Budai Dávid

Sok család kérése teljesült. Középen Ágh Péter áll

Forrás: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

 A kormány Magyar falu program pályázata révén Ostffyasszonyfán ötmillió forintból bővülhetett a játszótér. Az átadót múlt szombaton tartották, ahol Mihátsiné Dózsa Hajnalka polgármester elmondta, nagy örömmel fogadta a közösség a hat új játékot, mivel a régi játszótér hiányos és már elavult volt. Nagyon sok a kisgyermekes család a településen, ráadásul az utóbbi időben is sok gyermek született, telt házzal működik az óvoda is. 

 

A játszótérfejlesztésről Ágh Pétert, a térség országgyűlési képviselőjét is megkérdeztük. 

 

– Ennek személyesen is nagyon örülök, hiszen korábban kaptam megkeresést a település kisgyermekes családjaitól, így öröm, hogy kérésük közös munkánk révén megvalósulhatott – mondta. A képviselő emlékeztetett arra is, a faluprogram mindezen túl egyházi közösségi teret, kisboltot, civil pályázatot is támogatott a településen. A kormány szilárd elhatározása, hogy folytassa a vidék felemelését, ezért a Magyar falu program jövő évi pályázatai már januárban megnyílnak. A megszépült játszótér ünnepélyes átadója Garas Krisztina Judit evangélikus lelkész áldásával zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!