Édes meglepetés

2021.12.22. 14:00

A Markusovszky-kórház gyermekosztályát leptük meg sütivel

Adventi kalendáriumunk soron következő ablaka Szombathelyen egy egészségügyi intézményben nyílt ki. Napi jó cselekedetünkkel a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának kedveskedtünk.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

Szerkesztőségünk munkatársai az adventi időszak kezdete óta készítenek-szerveznek apróbb-nagyobb meglepetéseket. Csak néhány példa: szeretetsálakat vittünk az egyik plébániára, teásbögrék vásárlásával támogattuk a Micimackó Óvodát, vállalkoztunk menhelyi kutyák sétáltatására, és csatlakoztunk a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett cipősdoboz-adománygyűjtő akcióhoz. 

 

 

Ezúttal a Markusovszky-kórház gyer­mek­osztályán kezdtük a reggelt, ahol 74 ágyon, hat részlegen folyik a gyógyítómunka. Az osztály dolgozóinak és azoknak a gyerekeknek akartunk édes örömet szerezni, akik betegségük miatt kénytelenek az ünnep körüli napokat és akár a karácsonyt is a kórházban tölteni. Tegnap diós és mákos bejglit, kókuszos süteményt, mézes zserbót, hókiflit és díszes mézeskalácsot rejtettünk az ünnepre szánt dobozba. A higiénés és járványügyi szabályokat, valamint a kórház kérését betartva előre csomagolt édességet vittünk, pedig többünk tervezte, hogy otthon süt. A kórház negyedik emeletén a jelképes adományfa alá helyeztük el az ajándékot, amelyet dr. Csákváry Violetta osztályvezető főorvos továbbít. Mint mondta, jut majd a sütiből az osztály minden dolgozójának, és biztosan megkínálják a gyerekeken kívül a szülőket is, akik a kórházi kezelés ideje alatt bent tartózkodhatnak a kicsikkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!