Jótékonyság

2021.12.16. 17:30

Adventi kalendáriumunk újabb ablaka - Menhelyi kutyákkal indultunk sétálni

VN

Csiszár Eszter, Gyöngyössy Péter – és a két boldog kutyus, Anna és Némo

Forrás: Szendi Péter

A Vas Népe adventi kalendáriumának soron következő ablaka az Állatvédők Vasi Egyesületének állatmenhelyén nyílt ki. Erdei kutyasétáltatással tettük szebbé két menhelyi kutyus délutánját. Egy állatmenhelyen elkél minden segítség. Az Állatvédők Vasi Egyesülete Szombathely határában, a Nárai felé vezető út mellett működteti állatmenhelyét. 

 

Szerkesztőségünk hirdetési részlegéről Csiszár Eszter, az újságírók közül Gyöngyössy Péter vállalkozott a sétáltatásra: Anna és Némo boldogan vágott neki az erdei ösvénynek. Mindent, de tényleg mindent megszagoltak. A többi kutya hangos ugatással jelezte, hogy ők is jönnének, ha lehetne. Az Állatvédők Vasi Egyesülete 2012 óta működik. 

 

Vértesi Andrea, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta: ahogy egyre több állatról kellett gondoskodni, felmerült az igény egy menhelyre. Ezt a területet 2016-ban kapták a várostól, egy bozótosból alakították ki. Negyven kutya, húsz macska, tíz nyúl, tengeri malacok és madarak vannak itt. Nemrég volt birkájuk, kecskéjük, de lovat is mentettek. A vadállatokat továbbadják a megfelelő hatóságoknak. 

Van egy alkalmazottuk, és mintegy 12 önkéntes segíti a munkájukat. Szigorúak az örökbeadásnál. Minden állatot személyesen visznek el az új gazdájához. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!