Terv és ipari só már van

2021.12.09. 00:31

Az idén is elkészült a Szova téli útüzemeltetési terve

Éjszakai ügyeleti szolgálatot és 24 órás otthoni ügyeleti rendszert működtet a Szova NZrt. a téli időszakban. A társaság felel az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő belterületi utak hóeltakarításáért, síkosságmentesítéséért.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Az idén is elkészült a Szova téli útüzemeltetési terve, amely szerint az úttestek takarítása három ütemben 23, illetve 21 körzetben zajlik gépi erővel. A járdák, parkolók, kerékpárutak, buszmegállók, hidak, parkolóautomaták és hulladékgyűjtő szigetek hó- és síkosságmentesítését szintén körzetekre osztva végzik a társaság munkatársai, gépi és kézi erővel egyaránt – tájékoztatta lapunkat Potyondi Nikolett kommunikációs és HR-munkatárs.

 

Hozzátette: folyamatosan figyelik az időjárás-előrejelzéseket, a síkosságmentesítés szükségessége függ a hőmérséklettől, a páratartalomtól, a csapadék mennyiségétől és minőségétől. Hótolásra pedig akkor van lehetőség, ha annak vastagsága meghaladja a nyolc centimétert. Szólt arról is, a feladatok elvégzésére 15 gépjármű és 51 munkatárs áll rendelkezésükre. A Körmendi úti raktárban 500 tonna ipari só, 200 tonna 2-5-ös zúzalék és 1 tonna kalcium-klorid vár kiszórásra, de szükség esetén a készletet pótolják és újratöltik.

 

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/10-20-centimeteres-hora-keszul-csutortokon-vas-megyeben-is-a-magyar-kozut-5547389/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!