Összefogás

2021.12.19. 11:00

Az összetartásról szólt a falukarácsony Nádasdon - fotók

Ha rendezvényről van szó, akkor a település mindig kitesz magáért, így volt ez az idei falukarácsonyon is.

Tóth Judit

Unger Tamás

Unger Tamás

A falukarácsony helyszíne a népszerű kultúrpajta volt, ahol szombat délelőtt még termelői piac várta az érdeklődőket, délutánra pedig már ünnepi rendezvénytérré varázsolták a helyet a szervezők. Nyitásként a Kákics zenekar húzta a talpalávalót. A népzenei együttes tagjai nem ismeretlenek a nádasdiak számára, hiszen hosszú évek óta visszajárnak a településre, most Nagyapáink Betleheme címmel adtak műsort.

A falukarácsony egyik fénypontja volt, amikor köszöntötték az ötven éves házas Cziráki Lászlót és feleségét, Esztergályos Évát. A Nádasdon élő házaspártól megtudtuk, hogy 1971. október 16-án volt az esküvőjük a nádasdi katolikus templomban, majd a helyi tanácson. Amúgy a körmendi vasútállomáson ismerkedtek meg 1969-ben. László egy Zala megyei településen, Tótszerdahelyen született, ahol többségében horvát anyanyelvű lakosság él. A felesége révén került Nádasdra. Éva a helyi óvodában volt dajka, László gépszerelőként a termelőszövetkezetben dolgozott. Azt mondják, a hosszú házasság titka egyértelműen a kitartás. Két gyermekük, három unokájuk van. Cziráki László szerenádként egy nótát énekelt feleségének a jeles évfordulón, amelyet Horváth Pika Tibor prímás kísért. A nótaszónál szem nem maradt szárazon.  

 

 

 

 

A Nádasdért Ifjúsági Kitüntetést Szőke Viktória kapta, aki kézilabdázik és tagja a Partium Alapfokú Művészeti Iskola néptánc csoportjának. Egy éve lovagolni is kezdett a Hétdombi Lovasparkban, és nagyon hamar egy országos második helyig jutott. 

 

Kovács János felajánlására licitre bocsátották a falu tízéves borát, amit viccesen a falu borjának is neveznek. Nem véletlenül, hiszen a falu bikái készítették. A licitet végül Karvalics Zoltán polgármester nyerte hétezer forinttal.

 

Az ünnepi versíró pályázat jó pár helybelit megihletett, őket egységesen díjazták. A karácsonyi torta készítő versenyt Szilágyi Eszter nyerte, mézeskalács illatú sütemény-csodájával. Az elkészített torták amúgy jótékony célt szolgáltak, egytől-egyig a falu családjai, idősei között osztották szét a szervezők. 

 

A mi falunk ősszel című fotópályázatra több mint 180 kép érkezett. A név nélkül beadott fotókat négytagú zsűri - Vörös Péter, Nagy-Balaskó Antal, Perjési Balázs és Kustán Barnabás -  értékelte. Karvalics Zoltán polgármester lett az első és a különdíjas is, a második helyen Legáth Janka, a harmadikon Tóth Tünde végzett. A falu fenyőfáját Doktor István ajánlotta fel, ezt az idén 3D-s hófehér nyomtatott díszekkel rakták tele. A modern díszeket Szabó Anita Eszter és férje készítették.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában