Visszatekintő

2021.12.24. 09:00

Bobai tragédia, celldömölki tömegszerencsétlenség, lagziban élesztettek újra egy vendéget - Ez történt májusban

Arról már beszámoltunk, hogy melyek voltak azok az események az év első négy hónapjában, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat. A 2021-as év visszatekintő sorozatát most a májusi történésekkel folytatjuk.

Fotó: Horváth Balázs

Nem tudott a felesége nélkül élni, a halálba is követte a bobai férfi

Május 11-én szörnyű tragédia rázta meg a Bobát, Zoli bácsi nem tudott a felesége nélkül élni, és amikor reggel holtan találta az ágyban, felment a padlásra és felakasztotta magát.

Úgy tudjuk, hogy a hetven év körüli házaspár nagyon régóta együtt volt, szinte mindent együtt csináltak és mindenhová együtt jártak, szeretetben élték az életüket, a szomszédok az elmúlt évtizedben még egy hangos szót sem hallottak tőlük. Kertészkedtek és piacra is együtt jártak.

Fotó: Horváth Balázs

Az eset után ellátogattunk a településre, ahol több emberrel is beszéltünk: 

"Minden nap beszéltünk pár jó szót, a teraszon szoktak reggelizni és ebédelni, nagyon szerettem őket, szép életet éltek – mondta el az egyik szomszéd meghatottan – még előző este is találkoztam velük, este 8 óra után a kertben kapáltak – tette hozzá. De a falu másik részén is arról beszéltek, hogy Klári néni nagy betegséget élt túl, majd a férjével együtt elkapták a koronavírus-fertőzést, de ebből is felépültek. Zoli bácsi a nagy betegségben is mindig az asszony mellett volt, mikor Sopronban műtötték, szobát vett ki a közelben, hogy minden nap meg tudja látogatni a feleségét. Nagyon sajnálom, hogy nem találkozhatok velük többet, mindenkinek ilyen szeretetben kellene leélni az életét – a könnyeivel küszködve mesélte ezt egy asszony a falu központjában."

Úgy tudjuk, hogy a gyerekeikkel és az unokáikkal is nagyon jó viszonyt ápoltak, a lányuk minden nap meglátogatta őket. Az iskolába is hétfőn az idős férfi vitte volna az unokáját, de a telefont már nem vették fel aznap reggel, így a nő elment a szüleihez, akiken akkor már nem lehetett segíteni. Teljes cikkünkért kattintson IDE

Pár nappal később az egyik gyászoló is megszólalt a tragédiával kapcsolatban, írásunkat ITT találja. 

 

Két ember meghalt, tizenketten megsérültek a celldömölki buszbalesetben

 

Május 6-án halálos közlekedési baleset történt Celldömölk és Mersevát között, ahol egy busz és egy személyautó ütközött frontálisan.

 

a busz Celldömölk felől Mersevát irányába haladt, amikor egy egyenes szakaszon egy mögötte haladó kamion az előzésébe kezdett. A kamionsofőr meglátta a szemből érkező autót, ezért hosszú féknyomot hagyva vészfékezett és visszatért hirtelen a saját sávjába a busz mögé, de a szemből érkező Audi vezetője valószínűleg megijedhetett a hirtelen kibukkanó kamiontól, így ütközött frontálisan a busszal. A személyautó beszorult a busz alá, ami több tíz méteren keresztül tolta maga mögött, majd a busz a jobb oldali árokba borult, a személyautó pedig a másik oldalon állt meg az út mellett.

 

Az Audiban egy fiatal pár ült, a járművet vezető férfi az ütközéskor azonnal életét vesztette, esély sem volt a megmentésére, a mellette ülő fiatal nőt még megpróbálták újraéleszteni, de sajnos ez nem járt sikerrel. A buszon 15 ember utazott, 10 embert könnyű sérülésekkel, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba, a többieket a helyszínen látták el. A balesethez Vas és Veszprém megye több településéről érkeztek mentők és tűzoltók, illetve egy mentőhelikopter is érkezett. A tűzoltók a buszból négy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki, a többiek a kitört szélvédőn illetve a vészkijáratként is működő tetőablakokon el tudták hagyni a buszt. A baleset további részleteit és képeket, videót ITT talál. 

Fotó: Olvasó

Táplánszentkereszti kastélyban tartott lakodalomban élesztették újra az egyik vendéget

 

Táplánszentkereszten, egy kastélyban tartott lakodalomban történt a végül a gyors segítségnek köszönhetően szerencsésen végződött eset, amit az Országos Mentőszolgálat is megosztott Facebook-oldalán. Olvasónk beszámolója alapján a polgári szertartás előtt tartott állófogadáson egy aprósüteményt nyelt félre egy idős vendég, aki félrevonult ezután, hogy a köhögéssel ne zavarja a többi vendéget.

Sajnos nem sikerült a félrenyelt falatot felköhögnie, rosszul lett és leesett a székről is amin addig ült, de szerencsére ennek volt szemtanúja, pedig egy melléképület mellett történt viszonylag félreeső helyen. A vendégek és a személyzet azonnal a férfi segítségére siettek, egy orvos eltávolította az akkor már nem lélegző férfi torkából a megakadt falatot, és elkezdte az újraélesztést, míg mások mentőt hívtak. A kiérkező mentők folytatták az újraélesztést, ami végül sikeres volt, a férfit stabil állapotban szállították a szombathelyi kórházba, ahol megvizsgálták, de szerencsére néhány óra múlva már haza is engedhették. A cikkért kattintson IDE!

 

Hatalmas mennyiségű jég zúdult Peresznyére

 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Vas megyét sem kerülte el a jégeső. Május közepén újra előkerültek a hólapátok Peresznyén, ahol akkora jégeső volt, hogy munkagépekkel kell elszállítani a néhol méteres magasságú jégkupacokat. Szombaton délután nagy mennyiségű eső és jég zúdult a falura, a jég mintegy fél órán keresztül esett, és a falu több pontján még órákig megmaradt. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja! 

 

Gázrobbanás történt Szentgotthárdon, mentőhelikopter érkezett a sérültért

 

Gázrobbanás történt a Petőfi Sándor utcában, egy ember megsérült, a detonáció ereje pedig éppen azt a falat döntötte be, amely az ingatlant a szomszéd lakástól elválasztotta. Pár nappal később visszamentünk a szentgotthárdi gázrobbanás helyszínére informálódni.

Fotó: Szendi Péter

Véletlenül hat adag Pfizer-vakcinát kapott egy szombathelyi férfi

 

Véletlenül több adagot kapott a Pfizer-oltásból Szakács László. Egy napot a kórházban töltött, azóta sincsenek tünetei, az oltás utáni ötödik napon, szerdán beszélgettünk vele. Nem először történt ilyen, a média a napokban az olaszországi esetet kapta fel. A részletes cikkünket a témában ITT találja!

 

Kisbaba holttestét találták meg egy szombathelyi lakásban

 

Úgy tudjuk, hogy a lakásban egy negyven év körüli pár lakik. Reggel 7 óra után mentők érkeztek a helyszínre, akik valószínűleg egy nőt vittek kórházba a lakásból, majd néhány órával később a rendőrök is megjelentek a Barátság utcában legalább négy járőrautóval. A bűnügyi helyszínelők tíz óra körült érkeztek meg, ők egész délelőtt nyomokat rögzítettek a lakásban, a halottszállítók pedig egy kisgyerek holttestét vitték el. A rendőrség válaszolt lapunknak, később újabb információkról értesültünk. A részleteket ITT találja!

 

Bajnok lett a Falco

 

Megszerezték történetük harmadik bajnoki címét a szombathelyi sárga-feketék. A mérkőzésről, az élő képes közvetítésről a Kiscsarnokban és a bajnokok fogadásáról is beszámoltunk, valamint a másnapi hatalmas buliról. Az ünnepi napokban Gráczer György értékelte lapunknak a csapat idei teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!