Közlekedés

2022.01.01. 00:00

Elbúcsúztak Szombathelytől a Volánbusz járművei, elsejétől a Blaguss szállatja az utasokat - videó

A Rohonci úton egymás mögé felsorakozva, vészvillogóval vettek búcsút Szombathelytől a Volánbusz járművei. Szombattól új szoláltató szállítja az utasokat a megyeszékhelyen.

vaol.hu

Egy korszak lezárult Szombathely életében: Szilveszter napja volt az utolsó, hogy a Volánbusz üzemeltette a helyi járatos autóbusz közlekedést. A sofőrök az év utolsó napján el is búcsúztak a megyeszékhelytől. 

 

A Rohonci úton egymás mögé felsorakozva, vészvillógóval köszöntek el a megyeszékhelytől. Az arra járó autósok pedig dudálással jelezték üdvözletüket. 

 

Szombattól már az új szolgáltató, a Blaguss járatain utazhatunk a megyeszékhelyen. Mint megírtuk, január 1-jétől tíz évig a Blaguss Agora Hungary Kft. működteti a helyijáratos szolgáltatást, változott a menetrend is. 

 

Harminchárom új, alacsonypadlós, környezetbarát, klimatizált Mercedes típusú autóbusz állt forgalomba Szombathelyen.

 

Mit tapasztalt? 

Ön már utazott az első járaton? Mit tapasztalt? Jobb, rosszabb lett az új menetrend? 

Véleményét írja meg nekünk! Email cím: [email protected].

Január elsejétől a soproni székhelyű Blaguss Agora Hungary Kft. menetrend szerint közlekedő autóbuszai szállítják az utasokat Szombathelyen - írja az MTI. A szolgáltatást eddig végző Volánbusz Zrt., amely szintén pályázott a szolgáltatásra, de szabálytalanságokra hivatkozva kizárták a tenderből, beperelte a megrendelő szombathelyi önkormányzatot. A vasi megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése június végén egyhangú döntéssel határozott úgy, hogy 2022. január elsejei hatállyal a Blaguss Agora Hungary Kft.-vel köt 10 évre szóló szerződést a szolgáltatásra, évente 1,279 milliárd forint díjért. A magyar-osztrák vegyes tulajdonban álló cég, amely a régióban Sopronban és Győrben is közlekedteti a helyi járatos autóbuszokat, a szerződésben azt vállalta, hogy 75-80 százalékban vadonatúj, Euro VI-os környezetvédelmi besorolással rendelkező motorokkal szerelt Mercedes típusú alacsonypadlós autóbuszokkal szállítják majd az utasokat Szombathelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!