Baleset

2021.12.12. 19:30

Elütött egy kutyát, majd szalagkorlátnak csapódott egy autó az M86-os úton - frissítve

Vasárnap este egy BMW személyautó haladt az M86-os úton Szombathely felől Csorna irányába, amikor a jármű Vép közelében egy a külső sáv közepén bóklászó nagytestű kutyát ütött el. A sofőr megpróbálta kikerülni az állatot, ezért hirtelen balra rántotta a kormányt, de elvesztette uralmát a jármű felett és a menetirány szerinti bal oldali szalagkorlátnak csapódott.

Horváth Istvánné

Fotó: Horváth Istvánné

Frissítve:

 

Időközben kiderült, hogy a kutya már előző nap is megszökött, akkor szintén az M86-os úton kóborolt. Akkor egy autós meg tudta fogni és visszavitték a gazdájának mielőtt baj történt volna. Sajnos ez most nem sikerült, másnap újra megszökött az állat és baleset lett belőle. 

 

Az előző napi megmentő jelentkezett, így kiderült az is, hogy ki a kutya gazdája.

 

Korábban írtuk:

 

Szerencsére a balesetben a sofőr nem sérült meg, de az elütött kutya elpusztult. A közeli benzinkútról a rendőrségi helyszínelés alatt hoztak egy chipleolvasót, de a kutyában nem volt azonosító.

Forrás: Horváth Istvánné

Szintén szerencse, hogy az ütközés után teljesen sötétbe borult, és a gyorsforgalmi út belső sávjában álló összetört autónak senki nem hajtott neki a segítség megérkezéséig. A mentés és a helyszínelés idején az autók a kavicsos padkán tudták kikerülni a helyszínt. A veszélyt már messziről jelezték a közút munkatársai terelőbójákkal és erősen világító sárga villogókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!