Emlékezzünk 2021-re

2021.12.27. 20:00

Engedély nélkül festették ki a kőszegi rendelőt, macskák pusztultak el egy lakástűzben, több halálos baleset - Ez történt augusztusban

A 2021-re való visszatekintéseket a nyár utolsó hónapjával, augusztussal folytatjuk.

vaol.hu

Fotó: Horváth Istvánné

Súlyos vonatbaleset Vas megyében

 

Augusztus 25-én késő este egy Volkswagen személyautó haladt Ölbő felől Szeleste irányába, amikor a sofőr a tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba és ütközött a Pósfa irányába tartó vonattal.

Fotó: Horváth Balázs

A Volkswagen vezetője a balesetben súlyosan megsérült. A műszaki mentésben a sárvári tűzoltók is részt vettek. A vasúti közlekedés éjfél után állt helyre az érintett szakaszon. További képeket ITT talál! 

 

Egy ember meghalt, heten megsérültek Sárvárnál egy balesetben

 

Halálos közlekedési baleset történt Sárvár közelében a 88-as főúton. Információink szerint egy BMW haladt a 84-es út irányába, amikor egy balra ívelő kanyarban a jármű a padkára hajtott, ahonnét a sofőr hirtelen kormánymozdulattal akart visszatérni az útra, de eközben az autó megcsúszott, áttért a szembejövő sávba, majd az oldalával a szemből érkező német rendszámú Nissannak ütközött. A BMW ezután az árokba csapódva állt meg. Információink szerint a BMW hátsó ülésen utazó egyik ember vesztette életét a balesetben, a bent ülő három másik ember pedig súlyosan megsérült. Egyiküket mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. A német rendszámú Nissanban egy magyar család utazott három gyerekkel, ebben az autóban egy ember súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg, egy ember pedig sérülések nélkül szállt ki az autóból. A baleset további részleteiről ITT olvashat! 

Fotó: Horváth Istvánné

Tizenegy macska pusztult el a szombathelyi lakástűzben

 

Információink szerint a lakásban albérlőként lakó két ember a Balatonra ment nyaralni, erre az időre egy ismerősüket kérték meg, hogy maradjon a lakásban és vigyázzon a háziállatokra. A lakás lakói épp a ház elé értek éjjel és az autóból pakoltak ki, amikor egyikük lángokat látott felcsapni az erkélyen, a pár férfi tagja a negyedik emeleti lakáshoz futott és berúgta az ajtót, ezzel pedig valószínűleg megmentette az ott alvó ismerős életét, mivel fel tudta kelteni az akkor már nagy lángokkal égő és füsttel telítődött lakásban lévő férfit. Szintén ki tudott menteni két kutyát is, de sajnos a pár tizenegy macskája elpusztult a tűzben és a füstben. További részleteket IDE kattintva érhet el! 

Fotó: Horváth Istvánné

A nagy termékteszt – Ausztriában és Magyarországon is kapható terméket hasonlítottunk össze

 

Összehasonlítottunk néhány Ausztriában és Magyarországon is kapható terméket, összességében a magyar termékek nyertek, legalábbis ami az ízüket illeti.

 

Évek óta téma, hogy a csomagolás és a gyártó alapján hiába tűnik ugyanannak egy Magyarországon és egy külföldön megvásárolt termék, nem egészen ugyanaz az összetételük. Élelmiszerek esetében más az ízük is, jellemzően természetesen jobb. Bár ezt sokan és sokáig tagadták, nemrégiben kiderült, valóban vannak eltérések. 

 

A feltüntetett összetevők összevetése mellett pusztán szubjektív benyomásainkra hagyatkoztunk, laborban nem végeztettünk vizsgálatot. Igyekeztünk széles termékpalettából meríteni, amelyben édesség, üdítő, sajtkrém, müzli, de naptej és macskaeledel is szerepelt. Több termék – akárcsak a né­bihes tesztben – saját márkás, és ahogyan ott sem neveznek meg konkrét márkákat, mi sem áruljuk el, hogy pontosan milyen árukat hasonlítottunk össze. Tesztünk eredményéről ITT olvashat! 

 

Meghalt a biciklis, megsérült a felborult autó vezetője Sárvárnál

 

Egy Hyundai személyautó haladt Sárvár-Csényeújmajor felől Sárvár irányába, amikor eddig ismeretlen körülmények között elütött egy azonos irányban haladó, utánfutót vontató kerékpárost. A baleset után az autó egy fának is nekicsapódott, majd felborult és a tetején állt meg. A balesetben a kerékpáros a helyszínen életét vesztette és az autós is megsérült. A baleset részleteit és további képeket IDE kattintva érheti el. 

Fotó: Horváth Balázs

Halálos baleset történt Karakónál is – Négy jármű karambolozott a 8-as főúton

 

A Sárvár közelében történt halálos biciklis baleset után újabb tragikus kimenetelű baleset történt Vas megyében. Ezúttal a 8-as főúton, Karakó térségében hunyt el egy baleset egyik sérültje.

 

Az elsődleges információk alapján egy Suzuki személyautó haladt Veszprém irányából Körmend felé, amikor Karakó közelében eddig ismeretlen okból a személyautó részlegesen áttért a szembejövő sávba, ahol ütközött egy ott szabályosan érkező teherautóval. A Suzuki kiütötte a teherautó kerekét, ami ettől áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és a Suzuki mögött érkező kamion pótkocsijának, valamint egy másik, Toyota típusú személyautónak ütközött. A teherautó és a Toyota is az árokban állt meg.

Fotó: Horváth Balázs

Információink szerint a Suzukit vezető hölgy a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, de ennek ellenére sem sikerült megmenteni az életét, a helyszínen elhunyt. Megsérült továbbá a Toyota vezetője is, úgy tudjuk, hogy őt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba a mentők. A tragédia körülményeiről ITT és ITT olvashat. 

 

Engedély nélkül dekorálták ki a kőszegi gyermekorvosi rendelő termeit?

 

Önkormányzati közlemény jelent meg kedd délután Kőszeg Facebook-oldalán a Kőszegi Egészségházban jogszerűtlen körülmények között elvégzett munkákról. Básthy Béla polgármester szignálta a dokumentumot, amelyben azt írja: ahogy mások, úgy ő is az Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-bejegyzéséből értesült arról, hogy napokig illetéktelenek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében. Az intézményvezető felhatalmazása nélkül dekoráltak.

 

Mint írja, feltételezhető, hogy a szükséges egyeztetést szándékosan kerülték el az akció szervezői. „Érintett intézményünk és közintézményeink jogszerű működésének biztosítása hivatali köteleségünk, ezért alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk…Ettől egyelőre eltekintettünk, mivel a következmények az érintettekre nézve akár súlyosak is lehetnének. A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot.” – szerepel a közleményben.

 

Természetesen mindkét fél véleményére kíváncsiak voltunk. Básthy Béla úgy kommentálta a történteket: – Különleges helyzet van, hiszen egy olyan szervezet oldaláról értesültünk az önkormányzati fenntartású intézményben az intézményvezető és az önkormányzat tájékoztatása nélkül, idegenek által végzett munkákról, amely szervezet három tagot delegál képviselő-testületünkbe. Ha valakiknek, nekik képviselői esküjük és munkájuk okán is tudniuk kellett volna a jogszerű eljárást.

 

A másik fél álláspontját alább olvashatják:

 

– Az Összefogás Kőszegért Egyesület jót akart, én pedig mindenért vállalom a felelősséget. A szervezők és az akció résztvevői mindent egyeztettek, szóban állapodtak meg a Kőszegi Egészségház munkatársaival és a felügyeletük mellett dolgoztak – Harkai Norbert, a festést szervező egyesület képviselője így magyarázta az esetet, és arra hivatkozott, Facebook-bejegyzésükben minden mást megtalálunk.

 

Az ügy itt még nem ért véget, hiszen felkapta az országos sajtó, még Sebestyén Balázsék rádióműsorában is téma volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!