Visszatekintő

2021.12.26. 07:00

Gyilkosság Náraiban, Joli néni gyilkosának elfogása, kisfiú mentette meg édesanyja életét - Ez történt júliusban

A 2021-es év múltidéző sorozatát a júliusi történésekkel folytatjuk.

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Öt és fél éves kisfiú hívta a 112-t – A szombathelyi hívásfogadó központból küldték a segítséget

 

Öt és fél éves kisfiú, Noel hívta a 112-t, és kérte a mentők segítségét, mert édesanyja rosszul lett és elájult a melegben. Az eset a Tolna megyei Hőgyészen történt. A hívás a Szombathelyi Hívásfogadó Központba futott be. A rendőrség közzétette a hívás hangfelvételét. A történetről ITT írtunk részletesen! A hős Noel elmesélte, hogyan mentette meg várandós édesanyját. Az erről szóló cikkünket pedig ITT találja!

 

Gyilkosság történt Náraiban

 

Holtan találtak otthonában egy idős, nyolcvan év körüli férfit – kaptuk a hírt. A helyszínen aztán gyorsan kiderült, nem egyszerű halálesetről van szó, a férfi emberölés áldozata lett, Laci bácsival – mert így hívták az áldozatot – minden bizonnyal felesége, Marika néni végzett, harmadik személy szerepe állítólag nem merült fel. Laci bácsi éjfélkor még élt, az a szomszédok szerint egészen biztos, akkor ugyanis még hangoskodás szűrődött ki a házból. A helyszínelés részleteiről ITT és ITT írtunk. Az eset másnapján újabb részletek derültek ki az üggyel kapcsolatban. Erről ITT olvashat!

 

Július közepén egy hónapra letartóztatták Marika nénit, aki a gyanú szerint úgy megverte szerdán hajnalban férjét, Laci bácsit, hogy az meghalt. Az asszony ártatlanságát hangsúlyozta és fellebbezett a döntés ellen. Ott voltunk a tárgyaláson, amelyről ITT írtunk részletesen.

Fotó: Cseh Gábor

25 év után elfogták a gersekaráti Joli néni gyilkosát

 

Elrendelték N. Zsolt letartóztatását, aki a gyanú szerint huszonöt évvel ezelőtt megfojtotta és kirabolta a 84 éves Joli nénit. A korábban rendőrként dolgozó férfi teljesen összeomlott. A részleteket ITT találja.

 

Megtudtuk azt is, hogy a férfi gyanúsítását a megszerzett tárgyi bizonyítékok tették lehetővé, de azt, hogy pontosan mik ezek a bizonyítékok, nem árulhatta el. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, valószínűleg DNS-nyomokról lehet szó és erre utal a magyar FBI-nak is nevezett Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön reggel kiadott közleménye is, amiben azt írták, hogy az 1996-os rablógyilkossággal az NNI nyomozói idén kezdtek újra foglalkozni, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival összefogva, a nyomozás folytatása mellett döntöttek. Mint írják, az adatgyűjtések és tanúkihallgatások mellett a legmodernebb eszközökkel végzett szakértői vizsgálatok vezettek eredményre, így sikerült azonosítani a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

 

Négy ember megsérült Kámnál egy balesetben

 

Baleset történt Kámnál a 8-as és a 87-es főutak kereszteződésében. Egy Peugeot személyautó vezetője figyelmetlenül hajtott a 8-as útra a 87-es út felől, a főúton haladó Suzuki vezetője pedig a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A balesetről ITT írtunk.

Fotó: Horváth Istvánné

Mentőhelikopter szállította Szombathelyre a sárvári baleset egyik sérültjét 

 

Egy Audi személyautó haladt Sopron irányába a 84-es főúton, amikor a sofőr figyelmetlen volt és későn vette észre az előtte balra kanyarodni szándékozó, de forgalmi okok miatt megálló Renault személyautót. A balesetről bővebben ITT tájékozódhat.

Fotó: Horváth Balázs

Hegyekben áll a gumi egy köcski lakatlan ház udvarán

 

Olvasói megkeresést kaptunk, miszerint a falu egyik házánál áldatlan állapotok uralkodnak, a tulajdonosok ugyanis az udvarukban veszélyes hulladékot, használt autógumikat és kibelezett hűtőket, tv-ket halmoznak fel. A környéken élők attól félnek, hogy a több méter magas gumihalom egyszer begyullad és leégnek a szomszédos házak is. Teljes cikkünket ITT találja!

Ez a látvány fogadott minket, amikor benéztünk a kapun Fotó: Cseh Gábor

Vasiak, ha összefognak: Kornélia családja maga elé engedte a két szombathelyi DMD-beteg fiút

 

Miután Noel megkapta az állami segítséget, új támogatottat keresett a Jótündérek nevű, több mint tízezer fős jótékonysági licitcsoport. A szavazások alapján az egyházasrádóci, agykárosult Kornélia nyert volna, de maguk elé engedték a két szombathelyi DMD-beteg fiút, Lackót és Dominikot. A részletekről ITT tájékozódhat.

Fotó: Kiss Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!