Nemes gesztus

2021.12.21. 06:59

Halmosi Péter látogatta meg az elárvult Máthé Bencét Jánosházán - fotók

Máthé Bencét, akinek az édesanyja másfél hónapja hunyt el autóbalesetben, meglátogatta új családjában Halmosi Péter, a híres focista és ajándékot hozott.

Merklin Tímea

Fotó: © Unger Tamás

A hatéves Bence most a nagynénjével és a férjével él, négy unokatestvére szereti őt legkisebb testvérként.  Nikoletta 20, Martin 17, Dzsenifer 15, Virág 10 éves.  A héttagúra bővült családnak többen próbálnak segíteni, legutóbb egy hölgy, Leja Zsuzsanna gyűjtött számukra: élelmiszercsomagot, tisztasági szereket, édességet hozott nekik, Bence Star Wars legót kapott.

Halmosi Péter elmondta, hogy a barátja, Kovács Zsolt hívta fel ezzel a történettel, és javasolta, hogy látogassák meg egy kis ajándékkal. Ő egy csokoládégyárból hozott édességet a gyerekeknek, Halmosi Péter rögtön a labdára, mezre gondolt, mint a foci, a sport iránti motivációt hordozó tárgyakra.

– Mikor kint fociztam Angliában, láttam, hogy a labdarúgók rendszeresen visznek ajándékokat gyerekeknek a kórházakba. Itthon több jótékonysági akcióban részt vettem már, Király Gáborral is, nyitott voltam most is, nem kellett győzködni, hogy látogassuk meg Jánosházán Bencét – mesélte Halmosi Péter. – Nem egy eset van, hogy egy kisfiú akkor szereti meg a focit, amikor valamilyen közvetlen élményt szerez, ha egyszer kihozták egy meccsre, ha bejöhetett velünk a pályára, ha szóltam hozzá, ha autogramkártyát adtam. Lehet, hogy Bence nem tudja, hogy én ki vagyok, de a labda, a mez talán ösztönzi arra, hogy focizzon, akár otthon az udvaron, akár elkezdjen játszani egy utánpótlás csapatban. A sport átsegít az életnehézségein, és nevelő hatású, különösen a csapatsport. Egy ilyen közegben egy gyerek nagyon sokat tanul: kitartást, küzdőszellemet. Sok akarat, alázat is szükséges, tapasztalatból mondom, a szüleim is sportolók, édesapám válogatott focista, édesanyám válogatott atléta volt. A legfontosabb talán megtanulni, hogy felelősséggel vagyunk a közösségért, amihez tartozunk; ezt a csapatsport tudja megadni, például egy klub. A Haladás Vas megye emblémája, aki a csapatban játszik, az egész megyét képviseli. A kisfiam szeretett volna eljönni Jánosházára Bencéhez, és örömmel vittem el, láttam, hogy nagy hatással voltak egymásra.

Halmosi Péter bízik benne, hogy a látogatásuk hatására Bence focizni, sportolni kezd, belekerül egy olyan körforgásba, ami a jövőben is segíti, és sok társa, barátja lesz. A kisfia, Medox csak egy évvel idősebb, mint Bence, ötéves kora óta rúgja a labdát, a megszállottja lett. Miért ne lehetne a jánosházi kisfiúból is egy jó sportoló?

 

Korábban írtuk:

Hétfő este Halmosi Péter a barátjával, Kovács Zsolttal látogatta meg őket. A futballista egy akkora doboz édességet hozott, hogy az öt gyerek sem tudja megenni az ünnepek alatt. Ajándékozott Bencének egy olyan focilabdát, amit ő maga és Király Gábor válogatott kapus is aláírt, valamint egy piros-fehér-zöld mezt, amit helyben dedikált neki úgy, hogy Bence felvette. Alkoholos filccel írt, és hozzáfűzte: „Ez örök, mert ez nem megy ki a mosáskor!” A póló egy kicsit nagyobb, mint Bence, hogy jövőre, meg azután is jó legyen. Jónak kell lenni, mert megbízta a kisfiút, hogy „sokat focizzon ám!” Erre kezet fogtak, és megölelték egymást. Halmosi Péter a saját hétéves fiát, Medoxot is elhozta a látogatásra, így a két gyerek is tudott örülni egymásnak.

 

Baráthné Máthé Erika, Bence nagynénje - és most már nevelőanyja - elmondta: a kisfiú nagyon várta ezt a látogatást, sokszor megkérdezte, mikor jönnek?, és nagyon-nagyon boldog volt a találkozástól. Végtelenül hálás Halmosi Péterék látogatásáért, és minden jószándékú ember támogatásáért, ezen a helyen is szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult, hogy egy kicsit könnyebb, boldogabb karácsonyuk lehessen a novemberi tragédia után.

 

A Vas Népe gyűjtést rendez Máthé Bence, illetve az őt befogadó család számára. Támogatni a Lapcom Média Alapítvány Vas megyére igényelt alszámlájának 12096705 - 01312657 – 00300002 számán lehet, az összeget karácsony előtt, december 23-án nyilvánosan adjuk át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!