Figyelnek a lakóövezetekre

2021.12.13. 11:30

Három nagyon rossz állapotú, kátyús utca kapott új burkolatot Kőszegen

A város utcafelújítási programjának részeként ezúttal három nagyon rossz állapotú lakóövezeti utca kapott új burkolatot.

Budai Dávid

Fotó: Ohr Tibor

Összesen 744 méter hosszúságban, nettó 66 millió forintból újították fel a Herman Ottó, a Vámház, valamint a Borsmonostori utcákat. Az átadót szombaton tartották meg az említett utcák hármas kereszteződésében. Básthy Béla polgármester elmondta, számos lakóövezeti utcát sikerült felújítaniuk az utóbbi időben, ami ennél a három utcánál különösen aktuális volt, mivel a korábbi rossz minőségű kivitelezés miatt a fagyok mindig hatalmas kátyúkat eredményeztek itt. Az útfelújításoknak köszönhetően a városüzemeltetésnek egyre kevesebb utat kell időről időre befoltozni. 

 

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte, Kőszeg történetében hárommilliárd forintot is meghaladó utcafelújítási program a rendszerváltás óta nem volt. Mivel a város saját erejéből nem tudta volna finanszírozni a projektet, ez csak kormányzati segítséggel sikerülhetett. A képviselő hosszasan sorolta, mi minden valósult már meg eddig is, de kiderült az is, év végéig lesz még jó néhány útátadó.

 

 

Kiemelt képünkön: Ágh Péter, Gelencsér Attila, a városrész képviselője és Básthy Béla az útátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!