Nyugdíjba vonulnak

2021.12.20. 11:30

Helyettesítéssel oldják meg a gyermekorvosi ellátást Kőszegen

Egy időben, ez év december 31-én megy nyugdíjba a város két házi gyermekorvosa. Az önkormányzat átmenetileg helyettesítéssel oldja meg mindkét körzet háziorvosi alapellátását.

VN

Bíznak abban, hogy belátható időn belül megoldódik a helyzet

Forrás: Ohr Tibor

Bíznak abban, hogy belátható időn belül megoldódik a helyzet

Forras: Ohr Tibor

 Az önkormányzat 1. és 2. számú körzete házi gyermekorvosi feladatainak ellátására kötött szerződéseiket a feladatot több évtizede ellátó gyermekorvosok ez év december 31. napjával nyugdíjazás miatt felmondták. Az egészségügyi alapellátásról szóló törvény szerint az önkormányzat kötelessége az alapellátás körében gondoskodni a házi gyermekorvosi ellátásról. 2022. január 1-jétől előzetes egyeztetés alapján az 1. számú gyermekorvosi körzetben, dr. Kiss Gabriella körzetében ő maga vállalja a helyettesítést 2022. március 31-éig napi két óra rendelési és heti két óra tanácsadási időben. 

 

A 2. számú gyermekorvosi körzetben – ez dr. Ágoston Zsuzsannához tartozik – a helyettesítést ugyancsak előzetes megbeszélés alapján napi két óra rendelési és két óra tanácsadási időben dr. Izer Ildikó és Kardosné dr. Szalados Katalin vállalják 2022. június 30-áig. A két körzet rendelésének zavartalan ellátásához szükség van egy-egy ápolóra is, őket az önkormányzat alkalmazza majd. A jelenlegi asszisztensek január 1-jétől vállalják ezt a feladatot. Öszszességében tehát a gyermekorvosi ellátás módjában és részben a feladatot ellátó orvosok személyében lesz változás – tájékoztatott Básthy Béla polgármester. 

 

Eddig a száraz tények. A városvezető abban bízik, hogy belátható időn belül megszűnik ez az átmeneti állapot, megoldódik a helyzet. Ráadásul, mint mondja, iskolaorvosi feladatokat is elláthatna a városban a leendő gyermekorvos. 

 

– Kőszeg a nyugati határszélen minden szempontból vonzó kisváros, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a két nyugdíjba ment doktornő is évtizedek óta itt rendelt, itt telepedett le. Felkészültünk arra is, hogy a leendő orvosnak lakhatást is biztosítsunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában