Vezető hírek

2021.12.28. 17:30

Kell két ördög - A celldömölki Soltis-színház felújításokat is tervez

A Soltis Lajos Színház folyamatosan dolgozik – bár a pandémia még érezteti hatását. Nagy Gábor igazgatót a közeljövőről is kérdeztük.

ÖL

Árgyélus és Tündérszép Ilona: Piller Ádám és Szabó Angelika

Forrás: Szendi Péter

A Röppálya két gimnáziumi osztály előtt elmaradt az év végén – karanténhelyzet állt elő. A Kvirtek és kvartok, valamint a Jancsi bajban van című előadás főleg az óvodások körében népszerű. De például a Kőszegre tervezett (sok bérletes van ott) Kvirtek és kvartok-előadást végül az online térben nézhette meg a közönség. Volt viszont decemberben – a Déryné-program révén – egy sikeres vendégjáték Ostffyasszonyfán (A cigány), a társulat otthonában, a Koptik Odó utcai kamaraszínházban pedig egy Liliomfi – mindkettő felnőtteknek. És persze többfelé járt – különböző műsorokkal – Soltisék Mikulása is. 

 

A színjátszó karácsonyra ezúttal nem hívtak külső vendégeket, szigorúan társulati körben ünnepeltek. De karácsony másnapján különösen kedves vendég kedvéért gyűltek össze a színházban: Angliából hazalátogatott B. Péter Pál, akinek távozása újragondolást is maga után vont a színházban. Péter a feleségével, Benkő Ágnessel és négyéves Anna lányával érkezett. Ami a közeljövőt illeti: felújítással kezdi az új évet a színház. A Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című „csillagközi utazás” Nagy Zsuzsi rendezésében három térségbe (Sárvári, Szombathelyi, Érdi Tankerület) kapott meghívást, ez összesen több mint negyven alkalom. 

 

Kell gyorsan két új ördögfióka: az egyetemista szereplők nem biztos, hogy mindig ráérnek. A 3 nővér című Csehov-előadás is felújításra vár (rendezte Sardar Tagirovsky), hiszen a jubileumi bemutatót eddig méltatlanul kevés alkalommal tűzhették csak műsorra. Februárban lesz egy Szentivánéji álom-előadás: Nagy Péter István rendezése a színház emblémája, muszáj műsoron tartani. Tavasszal új mesejátékok készülnek, aztán egy könynyed, felnőtteknek szánt előadást. Végre pótolni kellene a nagyon fontos, de többször elmaradt erdélyi turnékat. A Szerencsés Mária című misztériumjátékkal a balassagyarmati Madách-napokra készül a társulat. És a tetőtér felújítását is el kell kezdeni: ehhez az Emmi kulturális államtitkársága adott 5 milliós támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!