Vezető hírek

2021.12.18. 12:27

Konzerv, jutalomfalat, száraztáp - Csodakutyák karácsonya Szombathelyen - fotók

Folyamatosan gyűltek az adományok az árva állatok karácsonyfája alatt a Fekete István Állatvédő Egyesület telephelyén, a Vízöntő utcában szombaton.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Vidám csaholással, pacsival, bújással köszöntötték a négylábú kedvencek az értük jövőket. A szeles, de napsütéses napon alig várták, hogy sorra kerüljenek, és tehessenek egy sétát a környéken. Jöttek is szép számmal az önkéntesek, Horváth Dalma például rendszeres kutyasétáltató, gondolta, ezt az alkalmat sem hagyja ki.  Az itt gondozott állatok pórázhoz szokottak, mindig örülnek a társaságnak, ez a nap azonban mégis más volt számukra mint a többi: senki nem érkezett üres kézzel. 

Az árva állatok karácsonyfája alatt gyűltek az adományok, és többen személyes ajándékot – játékot – is kaptak. Vigh Andrea menhelyvezető lapunknak úgy fogalmazott: egész évben szeretik, ellátják a hozzájuk kerülőket, de karácsony előtt talán többeket meg tudnak győzni, szólítani: jöjjenek el hozzájuk. Elkél ugyanis a segítség, jelenleg mintegy hetven állat él a menhelyen, elsősorban felnőtt kutyák és cicák. Tapasztalatai szerint az utóbbi időben az örökbefogadási kedv visszaesett, enni azonban – a hidegre való tekintettel – kétszer kapnak gondozottjaik. Szombaton vásárt is tartottak a Vízöntő utcában: a kapott tárgyi adományok értékesítéséből befolyt összeget az állatok orvosi ellátására fordítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!