Vas Népéhez is hűségesek

2021.12.18. 11:00

Narda hűsége töretlen - A Vas Népe az életük része, ötleteket is merítenek belőle

A településnek 480 lakosa van, az ott élők körülbelül fele horvát nemzetiségű, kis számban pedig német kisebbség is él itt. Narda a Hűség falvainak egyike, a trianoni békediktátum után Ausztriához került, de 1923-ra visszacsatolták Magyarországhoz a lakosság rendíthetetlenségének köszönhetően.

Tóth Judit

Fasching Tiborné és Antal Attiláné minden reggel átnézi a Vas Népét

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

A Vas Népéhez is hűségesek az itt élők, a lap nagy népszerűségnek örvend a településen. Számos nardai háztartásban kezdik a megyei újsággal a napot. A település abszolút fejlődő pályán van – tudjuk meg Glavanics Krisztina polgármestertől. 

 

Az elmúlt két évben összesen 370 millió forintos pályázati forrás érkezett Nardára, ebből járdák és utak újultak meg, renoválták a kultúrházat, falugondnoki szolgálatot indítottak, játszóterek készültek, megszépült az orvosi rendelő, megújult a Trianoni emlékhely és méltóképpen emlékeztek meg a település 800 éves évfordulójáról. 

 

Tervek is vannak, jövőre 20 millió forintból járdák újulnak meg a Határ utcában, 30 millió forintos támogatásból elkezdődik a ravatalozó rekonstrukciója, emellett a kisnardai falurészen 132 millió forintos csapadékvíz-beruházás indul. A határszéli település a fiatalok körében is kedvelt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2007-ben be kellett zárni az óvodát, mert csak három óvodás volt, most viszont már 19 kisgyermek van az újraindított intézményben, közülük csak egy nem helybeli. Két hűséges Vas Népe-olvasót is megszólaltattunk. 

 

Fasching Tiborné reggelizés közben férjével olvassa a lapot évtizedek óta. A horoszkóppal kezdi, de nagyon szereti az Ausztriával kapcsolatos híreket is, hiszen oda jár dolgozni. 

 

– Minden reggel kettéveszszük az újságot, a páromé lesz a sport, én meg átnézem a lap elejét. Ha nagyon sietek, akkor csak átfutni tudom, és este merülök bele a részletekbe – mondja Fasching Tiborné. Antal Attiláné alpolgármester 36 éve előfizető, ő is lapunkkal kezdi a napot, először mindig a Jó reggeltet olvassa el. Ebből általában merít valami pozitívat az adott napra. Kedveli a Krónika oldalakat is, érdekli, mit csinálnak a vasi településeken, azt mondja, ebből tudnak építkezni ők is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!