Jó, ha tudod!

2021.12.08. 17:30

Öt hosszú hétvégét és két áthelyezett munkanapot hoz 2022

Még az idei évnek sem értünk teljesen a végére, de már bizonyára sokan vannak úgy, hogy azt nézegetik, hogy a következőben mikor számíthatnak egy kis szusszanásra. Számukra jó hír, hogy jövőre öt hosszú hétvégék is lesz.

Polgár Patrícia

Fotó: Shutterstock

Nem lesz hiány jövőre a hosszú hétvégékből. Március 15-e 2022-ben keddre esik, így március 12-15. között négy napot is pihenhetünk. Ugyancsak négynapos hosszú hétvége lesz április 16-18. között, azaz húsvétkor, valamint október 29. és november 1. között Mindenszentekhez kötődően. Három napot maradhatunk távol a munkától pünkösdkor és karácsonykor: előbbi június 4-6. között, utóbbi december 24-26. között biztosít számunkra szabad napokat. Három ünnepnap nem lesz befolyással a munkaidő beosztására: jövőre május elseje és október 23-a vasárnapra, augusztus 20-a pedig szombatra esik.

 

A szabadságnak azonban ára van: március 15. és mindenszentek kapcsán szükséges lesz a munkanapok átrendezése. Március 14-ét a hónap 26. napján, a mindenszentek előtti pihenőnapot (október 31-ét) több mint két héttel korábban, október 15-én kell majd ledolgozni. Ezt ahogyan mindig, mindkét esetben szombaton kell megtennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!