Adventi kalendárium

2021.12.15. 17:30

Őzeknek, szarvasoknak terítettünk meg az erdő szélén Balogunyom határában

Ezúttal a település határában nyílt ki a Vas Népe adventi kalendáriumának ablaka: őzeknek, szarvasoknak terítettünk meg az erdő szélén.

Nagy Ildikó

Gombor Luca és Iszak Rajmund hivatásos vadász a kökénybokor díszítése közben

Forrás: Cseh Gábor

 A munkatársaink által összegyűjtött zöldségekből és almákból a szerkesztőség recepcióján dolgozó Sziffer Gábor varázsolt karácsonyfadíszeket, az óvodás Gombor Luca személyében segítője is akadt. Luca nemcsak az előkészítésben működött közre, hanem a Balogunyom és Ják közötti erdőbe is velünk tartott, ahol Iszak Rajmunddal, a Jáki Sorok Vadásztársaság hivatásos vadászával választottuk ki azt a kökénybokrot, amelyet feldíszítettünk almával, káposztalevelekkel és sárgarépával. 

 

Mint azt Rajmundtól megtudtuk, a vadásztársasághoz tartozó területen 22 helyen etetik rendszeresen a vadat: a siló- és szemes kukoricából, illatos réti szénából, cukorrépából és nyalósóból álló menüt színesítettük a bokorra aggatott csemegékkel, amelyeket feltehetően a környéken gyakran lakmározó őzek és szarvasok fogyasztanak majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!