VN-jótékonyság

2021.12.11. 07:00

Vidának is segíthetünk - A szombathelyi tinédzser fiú mindenkire hatással van

A Szombathelyen élő Keresztes Vida most tizenhat éves, 11. osztályos a Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Tízéves korában kényszerült kerekesszékbe. Szervezetéből egyfajta fehérje hiányzik, amit nem tud önállóan előállítani, és mesterségesen sem pótolható. Most azonban felcsillant a remény egy külföldi gyógykezelés lehetőségére, ezért vállalta a család, hogy elfogadják segítségünket, olvasóink adományát. A fiú szervezetének nagy segítséget adó kezelés ugyanis éves szinten tízmillió forintra rúgna.

Keresztes Vida már többféle szimulációs játékot kipróbált, de a foci a legnagyobb kedvence

Fotó: © Szendi Péter

Vida a család harmadik gyermeke, édesanyja életében is fontos a sport, s ma már mind a két idősebb testvére, Bence és Krisztián is profi labdarúgó. Az csak természetes, hogy a sport Vidának is minden napjában fontos szerepet játszik. Látogatásunkkor is épp a PS5 gép előtt találtuk, ahol sokféle szimulációs játékot kipróbált már, de a foci a legnagyobb kedvenc. Csapatot épít magának, aztán a kontrollerrel irányítva rúgja a bőrt valamelyik csapat ellen. 

 

Ha a testvéreknek mérkőzésük van, édesanyja, Emese mindent megtesz, hogy el tudjanak menni és a helyszínen szurkolni a csapatnak, s ha ez nem sikerül, vagy az időjárás közbeszól, akkor felvételről, a videómegosztó csatorna segítségével követik nyomon a testvérek játékát. Nagy vágya a családnak, hogy a fiúk egyszer talán majd egy csapatban játszanak, és így Vida egyszerre tud két bátyjának szurkolni. Vidának a Liverpool a kedvenc csapata. Akár hiszik, akár nem, az édesanyja oda is elvitte már egy alapítvány segítségével, felejthetetlen élmény volt a kedvenceket élőben látni az Anfield Roadon. 

 

Akkor a fiú még tudott utazni a normál repülőülésen, mára kizárólag a kerekesszékkel együtt tudna a gépre felszállni, de keresik a megoldást erre is. Vida azt mondja: ha tudna járni, biztos, hogy focizna, méghozzá középpályás lenne, mert onnan jól át lehet látni a pályát. A Brenner-iskolában a testnevelésórákon is szívesen részt vesz, a mozgás öröme rá is hatással van, amit osztálytársai átélnek. Édesanyjából nem az elfogultság beszél, amikor azt mondja, Vida mindenkire hatással van, szeretetteljes kisugárzása mindenkit megérint. 

 

A szobája tele van a kedvenc csapataitól szerzett relikviákkal. Lelkes szurkolója a Falco KC-nak, ahonnan évente két bérlettel ajándékozza meg a csapat. De idén a körmendi kosárlabdacsapat is elhalmozta ajándékokkal. Nagy öröm a család számára, hogy ilyen jóérzésű emberek veszik körül. 

 

Olvasóink adományait a Lapcom Média Alapítvány 12096705 – 01312657 – 00300002 számlaszámára várjuk december 22. 12 óráig. Felhívásunkhoz tegnap a Family Center Szombathely is csatlakozott. Az óriási karácsonyfánál elhelyeztek egy adománygyűjtő ládát, amelybe bárki elhelyezheti adományát, vagy más, papírra írt felajánlását, amelyet továbbítani fognak szerkesztőségünkön keresztül a három érintett fiatalnak. 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 https://www.vaol.hu/vezeto-hirek/2021/12/az-elarvult-janoshazi-kisfiu-mathe-bence-javara-is-gyujtunk-adomanyokat-karacsonyra

 

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2021/12/edesapjaval-most-egymas-tamaszai-stieber-zsombor-javara-is-gyujtunk-adomanyokat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!