Kátyúk, úthibák

2022.01.13. 18:00

Áldatlan állapotok a szombathelyi piacnál - fotók

A vásárcsarnok körüli úthibákra figyelmeztet olvasónk, aki szerint az autós- és a gyalogosforgalom is nehézkes a Kinizsi utca felőli szakaszon. Megkerestük Sátory Károlyt, a városrész önkormányzati képviselőjét.

VN

Kátyúk, úthibák a szombathelyi piacnál. Nehézkes a közlekedés

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Ha körbe szeretnénk kerülni a piacot, lehetetlenség a KRESZ szerint a jobbra tartás szabályát betartani a Kinizsi utca felől az úthibák, kátyúk miatt – írta olvasónk, aki beszámolt arról is: a parkolóban az egyik gödörbe lépve kificamította a bokáját. 

 

– Sajnálattal hallottam az esetről. Az úthibák, ahogy szerte a városban, ezen a városrészen is csak szaporodnak évek óta. Még az előző ciklusban megkezdtük az utcák és járdák tematikus felújítását, a körzetben is több utca teljesen megújult. Az új városvezetés választási ígéretei között még nagyobb fejlesztéseket ígért, ezért minden körzeti képviselőnk benyújtott egy listát a szükséges út- és járdafelújításokról, remélve, hogy folytatódnak a munkák. Szomorúan tapasztaljuk, hogy mostanáig semmi nem történt. Nemény András és csapata hatalmas előrelépést ígért ez ügyben, de úgy látjuk, hogy képtelenek a megígért forrásokat előteremteni – fogalmazott lapunknak Sátory Károly. 

 

 

 

Olvasónk arról is írt, hogy hiányolja a megújult csarnokot környező útszakaszok, parkolók rendbetételét. Mint ismeretes, ez a probléma hamarosan megoldódik. Lapunk is többször beszámolt róla, a kormány mintegy 1 milliárd 200 millió forintnyi fejlesztési támogatást adott a városnak célzott beruházásokra, ennek egyik eleme a vásárcsarnok körüli parkolók felújítása lesz. 

 

Sátory Károly hozzátette: – Igen, ami fejlesztés jelenleg a városban történik, mind közvetlen kormányzati pénzből valósul meg, köszönhetően Hende Csaba országgyűlési képviselő közbenjárásának. A parkolók fejlesztése már tervezés alatt van, reméljük, a tavasszal a munkálatok is elkezdődhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!