Labdarúgás

2022.01.01. 15:30

Az öt gól mellé négy gólpassz - Tóth Milán a Haladás legeredményesebbje

A Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának házi gólkirálya, Tóth Milán a bajnokság végére legalább tíz gólt szeretne a neve mellett látni.

Pum András

Fotó: Szendi Péter

A vasiak támadója, az Illés Akadémián pallérozódott Tóth Milán öt találatával vezeti a Szombathelyi Haladás házi góllövőlistáját. A 19 éves játékos Pécsett, Tatabányán a Dorog ellen, valamint a Tiszakécske, a Budaörs és a Csákvár ellen Szombathelyen szerzett gólt. A futballista 17 alkalommal kezdőként, egyszer csereként kapott lehetőséget a bajnokság eddigi húsz mérkőzése közül. 

 

 

– Amikor lement az első két-három forduló, úgy éreztem, a bajnokság végére a tíz gól reális célkitűzés lehet számomra – mondta Tóth Milán. – Kicsivel több mint féltávnál a felénél járok, szóval eddig egész jól alakultak a dolgaim. Persze az öt gólom lehetne több is, hiszen voltak még helyzeteim, amelyeket nem használtam ki – de olyan csatár nincs, aki valamennyi lehetőségét belövi. Nyilván azon dolgozom majd, hogy tavasszal még jobb arányban értékesítsem a helyzeteimet. Mindenesetre annak nagyon örülök, hogy a góljaim mellett négy gólpasszom is van, amikor nem sikerült a hálóba találnom, gólpasszal tudtam segíteni a csapatot. Szóval a bajnokság végére tíz gól az elvárás, de én lennék a legboldogabb, ha ezt túl tudnám majd teljesíteni. Hogy melyik volt a legfontosabb találatom? Az első fordulóbeli, pécsi gólomat mondanám. Eleve nagyon örültem, hogy kezdőként számított rám a mester, bízott bennem, örülök, hogy mindezt góllal, ráadásul győztes góllal tudtam meghálálni. A szezon előtt reálisan nézve a középmezőnyt célozhattuk meg, aztán ahogy sorban jöttek a meccsek és velük együtt a győzelmek, már én is magasabbra tettem a lécet. Pláne amikor több fordulón keresztül az első helyen álltunk – jó lett volna az ősz végéig megtartani azt a pozíciót. De úgy gondolom, a jelenlegi negyedik helyünk nagyjából a realitást tükrözi. Tavasszal viszont szeretnénk előrelépni, nagyon jó lenne a dobogón végezni. És ha már dobogó, akkor az első két, feljutó hely valamelyikén. Bízom a csapatban, még akkor is, ha nem feltétlenül realitás a feljutás. 

 

 

– Ami az ünnepeket illeti, Szombathelyen és szülővárosomban, Ózdon rokonlátogatáson töltöttem a napokat. Őszintén szólva nem vagyok az a halat és töltött káposztát fogyasztó ember karácsonykor, úgyhogy rántott hús, cordon bleu, rizs és céklasaláta volt a menü, mellette persze az elmaradhatatlan bejgli. Fel is jött egy-két kiló, de mivel éppen a héten kezdtük el a klubtól kapott edzéstervet, ezért a jövő heti alapozás kezdetére már minden rendben lesz. Futóprogram és erősítés szerepel a programban. A szilvesztert pedig a barátaimmal töltöm Szombathelyen, aztán január elején a csapattal belecsapunk a munkába – zárta szavait Tóth Milán. 

 

Kiemelt képünkön: A szombathelyiek támadójának, Tóth Milánnak ősszel volt oka az örömre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!