Kékfény

2022.01.19. 08:28

Elfogták a Szentpéterfánál katonákra lövő moldáv embercsempészt - frissítve

Ahogy arról korábban beszámoltunk Szentpéterfánál 12 migránst és 1 moldáv állampolgárságú embercsempészt elfogtak, azonban egy feltehetőleg szintén moldáv állampolgárságú társa, Magyarország irányába menekült, melynek során két lövést adott le az őt követő, Ausztria területén lévő katonákra.

Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Frissítve:

 

17.15

 

A 25 éves moldáv állampolgárral szemben embercsempészés bűntett, a 22 és a 28 éves férfival szemben bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Főkapitányság Bűnügyi Osztályán. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

 

Korábban írtuk:

 

Az elkövető a lövés leadásakor magyar területen, Szentpéterfa külterületén tartózkodott. A lövés következtében személyi sérülés nem történt. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható moldáv állampolgár elmenekült. Felkutatásában a TEK is részt vett. 

 

 

Legfrissebb információnk szerint Körmenden egy Audist igazoltattak, amelyben három moldáv állampolgár ült. A járőr az intézkedés során felismerte a személyeket, akik kapcsolatba hozhatók a hétfői lövöldözéssel. 

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye az embercsempész elfogásáról: 

 

A Vas megyei rendőrök elfogták a külföldi hivatalos személy sérelmére elkövetett erőszak feltételezett elkövetőjét.

 

Az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2022. január 17-én, a reggeli órákban Szentpéterfán és annak környékén jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására, aki a rendelkezésre álló információk szerint illegális migránsokat szállított Ausztria területére. Az osztrák határőrök intézkedés alá akarták vonni a moldáv férfit, aki kivonta magát az intézkedés alól és Magyarország területére menekült - írják a police.hu-n. 

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Körmendi Rendőrkapitányságának járőrei 2022. január 19-én, a hajnali órákban Körmenden megállítottak egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyben hárman ültek. A körmendi rendőrök a jármű egyik utasában a keresett férfit azonosították. Megállapították, hogy a 25 éves moldáv állampolgár gyanúsítható a hétfői, külföldi hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével.

 

A három moldáv férfit a rendőrök előállították, a velük kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!