Vezető hírek

2022.01.29. 14:24

Fidesz: Czeglédy Csaba ismét hazudozik

A Fidesz Szombathelyi Szervezetet közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben reagáltak Czeglédy Csaba mai kijelentésére, mely szerint lemondana mentelmi jogáról, ha a megválasztanák. A közleményt teljes terjedelmében itt olvashatják!

20210930 Czeglédy Csaba, Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

"A baloldal szombathelyi képviselöjelöltje Czeglédy Csaba. Ő arról nevezetes, hogy adócsalás és okirathamisítás miatt a bíróság már 2003-ban jogerősen egy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte.

2003-ban ítélték jogerősen egy év négy hónap szabadságvesztésre, amikor Medgyessy Péternek hívták a magyar miniszterelnököt, akit Czeglédy akkori és mai baloldali támogató pártja, az MSZP választott e tisztségre. Ennyit arról, hogy Czeglédy Csaba a FIDESZ ártatlan üldözöttje lenne...

Jelenleg költségvetési és gazdasági csalás, okirathamisítás és más súlyos, bűnszervezet vezetőjeként elkövetett bűncselekmények miatt áll a bíróság előtt. A vád szerint általa elkövetett bűncselekményekért akár húsz évi szabadságvesztést is kaphat.

Czeglédy Csaba csakis azért akar képviselő lenni, hogy mentelmi jogot szerezve egérutat nyerjen a rá váró súlyos büntetés elől.

Czeglédy Csaba az átverés nagymestere; egy csalótól és okirathamisítótól ez nem meglepő.

Ma reggel az átverés, megtévesztés magasiskolájág mutatta be a szombathelyi vásarcsarnokban. A produkciónak Márky-Zay Péter mellett résztvevője volt dr. Nemény András polgármester és dr. László Győző alpolgármester, mindketten  jogász végzettségűek.

Czeglédy Csaba a nyugat.hu portál vastagbetűs idézete szerint ezt mondta:

“Amennyiben országgyűlesi képviselő leszek, nem fogok a mentelmi jogra igényt tartani, hiszen nem a mentelmi jog miatt, hanem az Önök szolgálata miatt szeretnék képviselő lenni.”

Ez persze újabb hazugság Czeglédy Csabától, hiszen az Országgyűlésről szóló törvény  78. paragrafusa egyértelműen kimondja, hogy a képviselő mentelmi jogáról büntetőeljárás esetén semmilyen körülmények között nem mondhat le. A mentelmi jog felfüggesztéséről a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés szavaz. Ha a képviselők legalább kétharmada nem szavazza meg a kiadást, a mentelmi jog fennmarad, és Czeglédy Csabával szemben nem folytatható a bírósági tárgyalás, és nem születhet meg az akár húsz éves szabadságvesztést kiszabó ítélet.

Czeglédy Csaba hatalmas hazugságához szó nélkül asszisztált Márki-Zay Péter, dr. Nemény András és dr. László Győző.

Márki-Zayból simán kinézzük, hogy gőze sincs erről az alapvető jogszabályról, ahogy máshoz se sokat konyít. Mondjuk, eddigi ténykedésük alapján szeretett városunk méltatlan vezetőiből is kinézzük ezt.

Azért méltatlanok, mert országgyűlési képviselőjelöltként elvtelenül támogatnak egy korábban jogerősen szabadságvesztésre ítélt vádlottat, aki rendkívül súlyos bűncselekmények vádjával áll ismét a független bíróság előtt. Egyedül a megválasztása esetén mentesülhet - mandátuma fennállásáig - a jogos büntetés alól. Ebben nyújtanak neki segédkezet támogatásukkal.

Vajon előfordult-e hasonló városunk hosszú történetében? Aligha. Nagy szégyen ez Szombathelynek!

FIDESZ Szombathelyi Szervezet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!