Büntetőper

2022.01.20. 18:42

Folytatódott a Human Operator-per: Tagadják bűnösségüket

A Kecskeméti Törvényszéken csütörtökön vallomást tett a kilenced, a negyed és a tizenötöd rendű vádlott a Human Operator Zrt. ügyében folytatott büntetőperben, amelynek első rendű vádlottja Czeglédy Csaba. Mindannyian tagadják bűnösségüket.

VN

Czeglédy Csaba az elsőrendű vádlott

Forrás: MTI-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán a másod rendű vádlottat várták vallomástételre a Kecskeméti Törvényszéken, ám időközben kiderült: egészségügyi okokra hivatkozva nem tudott megjelenni a tárgyaláson. Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy csütörtökön három vádlott tett vallomást, köztük Czeglédy Csaba testvére. Hozzátette: mindannyian megvárták az első rendű vádlott vallomás tételét, és mindhárman tagadják bűnösségüket.

 

A Pesti Srácok szerdán arról számolt be: a harmad és a tized rendű vádlott közben írásban küldte meg vallomását, ők szintén tagadják bűnösségüket.

 

A vádlottak közül egyébként csak Czeglédy Csaba él a lehetőséggel, hogy jelen lehessen a tárgyalásokon – erre is kitért a sajtószóvivő. 

 

A büntetőper február 2-án és 3-án folytatódik. Csaknem 200 tanút és három szakértőt hallgatnak még meg a büntetőper során. Köztük az egykori vádlott-társakat, akiket még Szegeden ítéltek el, ők ebben az eljárásban már tanúként jelennek meg.

 

Ismeretes, a vádirat szerint Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. igazgatóságának elnökeként olyan bűn szervezetet hozott létre, amelynek célja a társaság adófizetési kötelezettségének csökkentése volt. Ezzel összesen 6,2 milliárd forint kárt okoztak az államnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!