Dr. Kovács Zoltán Fehér László általános helyettese

2022.01.10. 11:30

Három alpolgármester Celldömölkön: aláírási, döntési joga is van

Kettő helyett már három alpolgármester tevékenykedik Fehér László polgármester mellett, miután a képviselő-testület jóváhagyta az erre vonatkozó előterjesztést. A városvezető általános helyettese dr. Kovács Zoltán lett.

Vas Népe

Fehér László jogosultságait tavaly csökkentette a képviselő-testület, most új helyettese van

Fotó: MW-archív

Rendkívüli testületi ülést tartottak a városházán múlt csütörtökön a celldömölki képviselők. Már a meghívóban is szerepelt: zárt ajtók mögött személyi ügyek is terítékre kerülnek. Addig Söptei Józsefné és külsős alpolgármesterként Hencz Kornél segítette a városvezetői munkát. A csütörtöki képviselő-testületi döntés alapján pénteken már a város honlapján is látszott a változás a városvezetésben: kettő helyett három alpolgármester dolgozik. 

 

Dr. Kovács Zoltán alsósági önkormányzati képviselőt titkos szavazáson választották meg alpolgármesternek, és ő lett a polgármester általános helyettese is. Dr. Kovács Zoltán az alsósági részönkormányzat vezetőjeként is dolgozott, helyette Kovácsné Söptei Valéria látja el ezután ezt a feladatot, a részönkormányzatba pedig új tagként Sebestyén Krisztián képviselő került be – ezt már Fehér Lászlótól tudtuk meg, akit szombaton értünk el telefonon. Hozzátette, közösségi oldalán elérhető az önkormányzati televíziónak adott nyilatkozata, abban mindent elmondott. Így mi is abból tájékozódtunk.

 

 Fehér László abban emlékeztetett: tavaly a képviselő-testület megvont tőle bizonyos jogokat, így településképi vélemény kialakítása miatt kellett rendkívüli ülést összehívnia. Majd kitért arra, hogy az elmúlt fél évben Söptei Józsefné alpolgármesterrel nem úgy működött a munkakapcsolat, mint az azt megelőző 19 évben, ezért kezdeményezte a szervezeti és működési szabályzat módosítását. Dr. Kovács Zoltánnak aláírási, döntési joga is van a polgármester helyett, ezzel párhuzamosan pedig Söptei Józsefné ezekre vonatkozó jogosultságait megvonták. 

 

Ugyanakkor az alpolgármester asszony gazdasági tapasztalatára, tanácsaira továbbra is számít az önkormányzati ciklusból hátralévő bő két-két és fél évben Fehér László. Az új alpolgármester az önkormányzatnak „több pénzébe nem kerül”, miután Söptei Józsefné és Hencz Kornél illetményét háromfelé osztották el – erre is felhívta a figyelmet Fehér László az önkormányzati televíziónak nyilatkozva. Ismeretes, a Cselekvő Öszszefogással Celldömölkért Egyesület és az Együtt Celldömölk Városért Egyesület koalícióban indult 2019-ben az önkormányzati választáson, és szerzett többséget a testületben az Otthonunkért Közösen Egyesület (OK!) képviselőivel szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!