Közösen, együtt

2022.01.21. 18:22

Hende Csaba lett a tiszteletbeli elnöke a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának

Az SZKKA élvonalbeli csapata közvetlen ellenfelével, az Érddel csap össze szombaton 18 órától a bajnokság 12. fordulójában.

Sütő Dániel

Pődör Zoltán és Hende Csaba közösen küzdenek az SZKKA sikereiért

Fotó: © Cseh Gábor

Pénteken délután a Haladás Sportkomplexumban tartott sajtótájékoztatón jelentette be Pődör Zoltán, a Hungast SZKKA ügyvezető-elnöke, hogy felkérték Hende Csabát, Szombathely országgyűlési képviselőjét, hogy legyen a klub tiszteletbeli elnöke. Az egyesület és a politikus szoros együttműködésétől remélik ugyanis az SZKKA teremproblémáinak megoldását. A baloldali többségű városvezetés már kinyilvánította támogatását, miszerint az SZKKA megkaphatja a Szombathely és Zanat között elterülő, M86-os főút mentén húzódó területet. Viszont a város a csarnok felépítésében és fenntartásában sem tud segíteni. Saját, új otthona létrehozásához, kialakításához a klubnak kell előteremtenie a szükséges forrásokat. 

 

– Váratlanul ért a felkérés, elgondolkodtam rajta és számba vettem azt az értéket, amelyet elszánt, valóban a falon is átmenő munkájával Pődör Zoltán és csapata az elmúlt évek során létrehozott Szombathelyen – osztotta meg gondolatait a sajtóval Hende Csaba parlamenti alelnök. 

 

– Úgy gondoltam, ha ez a csapat engem a soraiba hív, akkor nekem erkölcsi kötelességem melléjük állni, és minden erőmmel segíteni nemes és a közjót szolgáló törekvéseiket. Köszönöm a bizalmat, amelyet igyekszem megszolgálni – mondta az országgyűlési képviselő. Hétvégén újabb rangadó vár a SZKKA együttesére, amely másfél-két hónapnyi kemény munkával visszanyerte a Covid-hullám előtti erőnlétét. Marosán György vezetőedző reméli, hogy a jövőben nem lesznek tömeges megbetegedések a csapatban, mivel újra olyan fizikai állapotba kerültek a lányok, amely alapfeltétele a sikeres szereplésnek. A sereghajtó vasiak szombaton a tabellán közvetlenül előttük álló Érd otthonába látogatnak. 

 

– Talán nem túl merész kijelentés a részemről, ha azt mondom így pár órával a mérkőzés előtt: mindenki egészséges – nyilatkozta Marosán György. – Érezhető a motiváció, ami a csapatot fűti, a lányok nagyon várják már, hogy újra pályára léphessenek. Nehéz dolgunk lesz idegenben, háromesélyes összecsapásra számítok. A tavalyi szezonban nagyon jó mérkőzést játszottunk, és sikerült elhoznunk a két pontot. Fegyelemre lesz szükség támadásban és védekezésben egyaránt, türelmesnek kell lennünk. Lassú játékot alkalmaz az Érd felállt fal ellen, illetve a védekezés és támadás között nagyon gyors az átmenetük, ebből adódóan nekünk a visszarendeződésre kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A védekezéssel nyerhetjük meg ezt a rangadót, de támadásban is megvannak azok a területek, amelyekre készülünk, amiket szeretnénk magunkénak tudni. Bízom abban, hogy ha majdnem harminc gólt szerzünk idegenben, azzal el tudjuk hozni a két pontot – fogalmazta meg várakozásait az SZKKA trénere, aki a bajnokság hátralévő részében minimum 14 pontot szerezne csapatával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!