Meglett a vétkes sofőr

2022.01.07. 09:03

Lezárt ügy - Balesetet okozott, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt egy moldáv kamionsofőr – fotó

A Körmendi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: police.hu

Anyagi kárral végződött közlekedési baleset történt 2021. július 30-án, 13 óra körüli időben a 86-os számú főúton. A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú járműszerelvény közlekedett Balogunyom felől Egyházasrádóc irányába. Haladása során a főút 65-ös kilométerszelvényében egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló, vele azonos irányba közlekedő járműszerelvény előzésébe kezdett. A mezőgazdasági vontató vezetője észlelte a szemből érkező forgalmat és azért, hogy az ütközést elkerülje, vészfékezett, így az ismeretlen járműszerelvény vezetője az előzési manővert be tudta fejezni. Az intenzív fékezés következtében azonban a mezőgazdasági vontató az oldalára borult. Az előzési manővert végrehajtó sofőr megállás nélkül járművével továbbhajtott Körmend irányába -

Forrás: police.hu

 írja a police.hu.

 

A rendőrök az eljárás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az előzést végrehajtó járműszerelvényt egy 47 éves moldáv férfi vezette. A helyszíni szemle adatai alapján, valamint az igazságügyi szakértői vélemény beszerzését és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően a férfit cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

 

A szükséges eljárási cselekményeket a Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Körmendi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!