Összefoglaló

2022.01.23. 19:14

Lövések a határon, bosszús utasok, állományszabályozó vadászat, végletek a vasi ingatlanpiacon - Ez történt a héten

Ezúttal is összegyűjtöttük a hét fontosabb eseményeit. Ha lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

 

Rálőttek egy határőrre Szentpéterfánál

 

Mint arról portálunkon beszámoltunk, Szentpéterfánál 12 migránst és 1 moldáv állampolgárságú embercsempészt elfogtak, azonban egy szintén moldáv állampolgárságú társa, Magyarország irányába menekült, melynek során két lövést adott le az őt követő, Ausztria területén lévő katonákra.

 

A 25 éves moldávot január 19-én fogták el Körmenden egy magyar rendszámú Audiban.

 

 

 

A Magyar Nemzet pedig azt írta, a lövöldöző ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult Ausztriában büntetőeljárás, amit várhatóan átadnak majd a magyar hatóságoknak. Akár 15 év börtönbe is mehet bűnszervezetben való elkövetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

 

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

A járatok késnek, az átszállások nem biztosítottak, ülőhely szinte sosincs – ezek olvasóink tapasztalatai az új szombathelyi tömegközlekedéssel kapcsolatban.

 

 

 

Van, akinek fél órával előbb kell kelnie, hogy beérjen az iskolába, és beszéltünk olyannal is, akinek minden reggele olyan, mint a szerencsejáték: vagy bejön, vagy nem. Mint ismeretes, január 1-jétől a soproni központtal rendelkező, osztrák többségi tulajdonban lévő Blaguss Agora Hungary Kft. üzemeltetheti a helyi közösségi közlekedést Szombathelyen. Az autóbuszok néhány darabtól eltekintve újak, környezetbarátak, komfortosak.

 

Megnézhettük, hogyan zajlik egy állományszabályozó vadászat Szombathely környékén - fotók

Az Aranypatak Vadásztársaság szombaton két eredményes állományszabályozó vadászatot is lebonyolított, melyen mintegy ötven vadász és közel ugyanennyi hajtó vett részt. A vadászokat mi is elkísértük.

 

A tudósítás itt olvasható el >>

 

 

Végletek a Vas megyei piacon: lehet házat kapni 890 millióért és egymillió 200 ezerért is

Vas megyében már 380 ezer forint felett van az átlagos négyzetméterár, és az elemző további drágulásra számít, ráadásul a Szombathely környéki településeken telekárrobannás sem kizárt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!