Összefoglaló

2022.01.17. 07:00

Meghosszabbították Marika néni letartóztatását, autóbaleset Sárvár közelében és gátépítő hódok Gasztonyban – Ez történt az elmúlt héten

Ezúttal is összegyűjtöttük az elmúlt hét fontosabb eseményeit. Ha lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Miért küldték el szombathelyi olvasónkat vizsgálat nélkül az orvosi ügyeletről? - Utánajártunk a panasznak

 

Olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy egy szakaszosan jelentkező, ezért ijesztő fejfájással kereste fel az ügyeletet, ám ott vizsgálat nélkül elküldték azzal, hogy panasza nem hozzájuk tartozik, menjen a háziorvosához. 

 

Megkerestük Vigné Horváth Ilonát, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének igazgatóját, aki azt mondta, a konkrét esetről nem tud nyilatkozni, de ha olvasónk panaszt tesz, kivizsgálják az ügyet, viszont az ügyelet működéséről szívesen ad tájékoztatást. A témáról bővebben ITT írtunk.

 

Kigyulladt egy lakóház Jákon 

 

Csütörtök délelőtt lángok csaptak fel Jákon, az Erdélyi József utca egyik kétszintes családiházának tetőterében. Információink szerint senki nem volt otthon, így a tűzben szerencsére személyi sérülés nem történt. A helyszínre a szombathelyi, a körmendi és a jáki tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. A munkálatok során a tetőszerkezetet is meg kellett bontani. A tűzesetről további képeket ITT talál. 

Fotó: Horváth Balázs

Gátépítő hódok munkálkodnak Gasztonynál - Az áttelepítés a megoldás?

 

Az elmúlt öt évben nagyon elszaporodtak a hódok a település környékén. A Vörös-patakon nyolc gátat építettek, ami nagyobb csapadék esetén lassíthatja a víz levonulását, és így utcákat önthet el a víz. Az önkormányzat természetvédelmi szakemberek bevonásával megpróbált kompromiszszumot kötni a hódokkal.

Forrás: © Szendi Péter

A Lahn-patak, Vörös-patak hosszan kíséri északról a Rábát, és gyűjti össze elsősorban az északról érkező vizeket. Egy nagyobb esőzés gyorsan megemeli a patak vízszintjét. A hódok viszont láthatóan nem foglalkoznak ezzel a problémával. A gátak és a patakba döntött fák is erősen lassíthatják az árvizek levonulását, veszélyeztetve ezzel a településen élők biztonságát. Ezt már Nagy Miklós polgármestertől tudtuk meg, aki elmondta, hogy a patak közelében lévő szennyvízátemelő is veszélybe kerülhet, kimoshatja a megduzzadt víz, és az ár a Gyöpszer utcát is elöntheti. A károkról ITT írtunk bővebben. 

 

Elhunyt dr. Szabó Endre, Sárvár egyik legismertebb pedagógusa

 

Sárvár Lendületben közösségi oldal arról tájékoztatott, hogy elhunyt dr. Szabó Endre, a Regös Népzenei Együttes alapító tagja, Sárvár művészeti életének hosszú évtizedeken keresztül egyik meghatározó alakja, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára. Erről szóló cikkünket ITT találja. 

 

Gyilkosság Náraiban: meghosszabbították Marika néni letartóztatását, aki a gyanú szerint megölte férjét

 

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a nőnek, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 júliusában egy vas megyei községben lévő otthonukban megölte az egészségi állapota miatt védekezésre képtelen házastársát.

Forrás: Cseh Gábor

A megalapozott gyanú szerint a nő kézzel, törött felmosónyéllel és egy bottal  bántalmazta, számtalanszor megütötte a házastársát, aki az időben elhúzódó durva  bántalmazás miatt a szokványos fájdalmat, lelki megterhelést többszörösen  meghaladó olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhunyt. A ügyészség közleményét ITT érheti el, ahol az előzményeket is megtalálja! 

 

Megsérült egy ember autóbalesetben Sárvár közelében

 

Vasárnapról hétfőre virradóra egy osztrák rendszámú Honda haladt Jánosháza felől Sopron irányába, amikor a Honda egy körülbelül 70-nel haladó Opel előzésébe kezdett.

 

Az Opel előtt viszont egy Ford haladt, ami ekkor balra kezdett kanyarodni. A két jármű összeütközött. A balesetben a Ford egyik utasa megsérült, úgy tudjuk, hogy nem súlyosan. Az ütközés után az Opel vezetője is megállt segíteni, de a rendőrök kiérkezése előtt az adatai megadása után elhagyta a helyszínt. A balesetről ITT írtunk! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!