Évértékelő

2022.01.12. 17:30

Mozgalmas évet zártak a körmendi polgárőrök

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai mozgalmas évet zártak. Továbbra is számíthatnak a munkájukra a városban.

Markó Petra

Az adventi programokon is teljesítettek szolgálatot a polgárőrök

Forrás: Jámbori Tamás

Fotó: Jambori Tamas

A múlt év első fele a járványügyi védekezés során hozott intézkedések és szabályok betartásának ellenőrzésével telt – értékelte Biczó Péter, a Körmendi Polgárőr Egyesület elnöke az elmúlt év során végzett munkájukat.

 

 A maszkviselési kötelezettség és a kijárási korlátozás ellenőrzése is fel adat volt – emlékezett vissza, de a járványügyi korlátozások feloldása után az alapfeladataik, mint a közterületi járőrszolgálatok és a rendezvénybiztosítások, megmaradtak. Elsősorban hétvégén, a kora esti és az éjszakai órákban láttak el köz területi járőrszolgálatot önállóan, illetve a rend őrséggel közösen, de a rendezvénybiztosítás és az iskolák-óvodák ellenőrzése sem maradt el a tanévkezdés idején. Nagyon fontos számukra, hogy jól felkészült és képzett polgárőrök teljesítsenek szolgálatot az utcán, ezért rendszeresen képzéseken vesznek részt. A Körmendi Polgárőr Egyesület 2021-ben ünnepelte alapításának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból az egyesület közösségi oldalán emlékeztek meg az alapítókról, az egykori és a mostani tagokról. Korabeli képeket és újságcikkeket tettek közzé. 

 

A körmendi önkormányzat és a polgárőr-egyesület Polgárőr Város kitüntető címet és elismerő oklevelet kapott. Az idén is szeretnének a megkezdett úton haladni. Megtudtuk: 2022-ben Körmenden rendezik a Vas megyei polgárőrnapot, ha nem lesznek korlátozások. A szervezéssel kapcsolatos feladatokat már tervezik. Biczó Péter leszögezte: továbbra is számíthat munkájukra a rend őrség, az önkormányzat és a város lakossága egyaránt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!