Felsőoktatás

2022.01.27. 07:00

Nyílt nap zárt körben - Több mint ötven képzés várja a diákokat az ELTE SEK-en - fotók

A megszokottnál zártabb körben, 150 érdeklődő jelenlétében tartotta meg idei nyílt napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja (ELTE SEK). A kisebb létszámnak nem az érdeklődés hiánya volt az oka, a járvány miatt előzetes regisztrációhoz kötötték a részvételt és a résztvevők számát is maximalizálták.

Polgár Patrícia

Akácos Gábor és Nagy Gellért is ismerkedett a szombathelyi campus által kínált lehetőségekkel

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

 Szerdán 13 órakor nyitotta meg kapuit az ELTE SEK C épülete a végzős középiskolások számára. Ezúttal elővigyázatosságból mindössze 150 érdeklődőt fogadott az egyetem szombathelyi campusa – számukra előzetes regisztráció, védettségi igazolvány és testhőmérséklet-mérés volt a részvétel feltétele. Az érdeklődés mértékét jelzi, hogy az előzetes regisztráció már napokkal a rendezvény előtt betelt – tudtuk meg Gaspari Gábortól, a Savaria Campus Iroda koordinátorától. 

 

A nyílt nap a hagyományokhoz híven köszöntővel indult – Lenkai Nóra üdvözölte az érdeklődőket. A Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa elmondta: Szombathelyen több mint ötven szak közül válogathatnak a leendő hallgatók, akik a családias hangulatú campuson tanulmányaik mellett igazi közösségi élményeket is szerezhetnek, végül pedig ELTE-diplomával a kezükben helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. A rektori biztos köszöntőjét követően az érdeklődő diákok szétszéledtek az ELTE szombathelyi karait és tanszékeit bemutató standok között, amelyeknél azok vezetői, oktatói és tanulói adtak részletes tájékoztatást a hallgatóknak. Ezzel párhuzamosan több, a SEK képzéseit bemutató előadáson vehettek részt. A szakok széles palettája különböző érdeklődési körökkel rendelkező hallgatókat vonzott.

 

 

 

 Dávid Virág céltudatosan jött a SEK nyílt napjára. Anglisztikát szeretne tanulni az egyetemen. Úgy véli, hogy a szakon megszerzett tudásával számos helyen el tud helyezkedni munkavállalóként – elsősorban egy nagyvállalatnál, tolmácsként képzeli el a jövőjét. Nagy Gellért édesapjával érkezett a nyílt napra. Gellért, aki jelenleg a Sárvári Tinódi Gimnáziumban tanul, szintén a mai fiatalokat jellemző tudatossággal a számára egyetlen érdekes standot kereste fel. A fiatal a gépészmérnökképzés iránt érdeklődött – ebben leginkább a duális képzés által kilátásba helyezett karrierlehetőségek vonzották. Mint mondja, a térségben képzeli el a jövőjét, így mindenképpen az itt található nagyobb cégek valamelyikénél szeretne elhelyezkedni. Aki ott tudott lenni, bizonyára pozitív élményekkel távozott: az érdekes tájékoztatókon túl többek között egy 3D-nyomtatót is megtekinthettek a diákok a gépészmérnökképzést népszerűsítő standnál. 

 

Emellett a szerencsésebbek egy nyereményjátékban értékes okosórákat és tabletet is nyerhettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!