Súlyos sérülés

2022.01.20. 08:41

Vádemelés: ittasan vezette a munkagépet, falnak nyomott egy testvérpárt Szentpéterfán

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint érvényes vezetői engedéllyel nem, csak gépkezelői igazolvánnyal rendelkezett, és 2021 márciusában enyhe fokban ittasan vezetett egy munkagépet az egyik osztrák magyar határ melletti községben.

vaol.hu

Fotó: Horváth Istvánné

 A vádlott haladási iránya szerinti jobb oldalon, az  egyik lakóház előtt 20 méter hosszan 7 méter széles várakozóhely van az út mellett,  ahol az épület falánál elhelyezett padon ült a két sértett. A vádlott jobbra kis ívben  kanyarodott a várakozóhelyre, azonban nem tudott megállni, hanem a munkagép  elején lévő fémből készült szállító puttonnyal nekiütközött a padon ülő sértetteknek,  akiket az épület falának szorított. A baleset következtében az egyik sértett hat-nyolc hónap tényleges gyógytartamú, súlyos egészségromlást okozó sérüléseket, a másik  sértett súlyos sérülést szenvedett. 

 

Kapcsolódó cikkünk: 

 

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2021/03/falnak-nyomott-ket-embert-egy-munkagep-szentpeterfan

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!