Végeláthatatlan szomszédság

2022.02.14. 14:00

A csend szépsége, a napfény dicsősége és az elemek hatalma a Hársas-tónál - fotók

A Hársas-tónál és környékén a legnagyobb béke van.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

 A víz nem akar megfelelni senkinek, kitölti idejét a télben. Lehűl, aztán megfagy. Ha a nap sugarai már kérve kérik, akkor tán kienged, de az sem kényszer, csak egyfajta gesztus és jótétemény a világnak. Ez mindenkinek jó ebben a végeláthatatlan szomszédságban, amit a természet jelent örök idők óta. Ahol együtt él a kicsi a naggyal, a hosszabb életre rendelt azzal, akinek mindössze egy szenvedélyes, röpke kis lét jutott.

 

 

 

 Csak az ember olyan, hogy önmagáról állandóan képet mutat, hogy vágyik a megfelelésre, a figyelemre, az örökkévalóságra, miközben nem tiszteli azt a bizonyos szomszédságot. Pedig a csend szépsége, a napfény dicsősége, az elemek hatalma ott található a dolgok gyökerében, a természetben. Amióta a világ világ, a természet rendezi a dolgokat, hiszen ahová ember nem lép, ott a legnagyobb béke van. Ebbe a határtalan szomszédságba vágyunk mindannyian, csak jegyünk nincs, mert a természet szigorú ellenőr.

 

 Nem engedi a ki- és bejárást, csak az együttélést, hiszen az élete múlik rajta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!