Vezető hírek

2022.02.07. 09:14

Brutális erőszak - Hárman támadtak egy férfira egy soproni munkásszállón, lövés is dörrent - fotók

A férfi rúgták, ütötték, kirabolták a támadói.

kisalfold.hu

A Soproni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás, súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a három férfival szemben - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn kiadott közleményében - adta hírül a kisalfold.hu.

Az ügyészség felvétele

 

A vádiarti szerint a cselekmény egy soproni munkásszállón történt: nézeteltérés alakult ki két férfi és a sértett között, a támadók a munkásszálló udvarának hátsó részén bántalmazták a sértettet, akinek ütlegelésével, rugdosásával akkor sem hagytak fel, amikor a sértett a földre került. Ezt követően vonszolni kezdték a sértettet.

 

A hangoskodásra jelent meg a harmadik férfi, aki a magával vitt maroklőfegyvernek tűnő tárggyal kétszer a levegőbe lőtt, azzal arcon is ütötte a sértettet, illetőleg azt a sértett szájába dugta. Miután a vádlottak a sértettet részben levetkőztették, őt gyorskötözővel megkötözték, és levették tőle a kabátját, 20.000 forint készpénzét, és 150.000 forint értékű mobiltelefonját.

 

A sértett végül a portaszolgálattól kért segítséget.

Az ügyészség felvétele

 

A nyomozó hatóság a helyszínen a sértett cipőit egymástól 50 m távolságban találta meg, emellett a harmadik férfitól lefoglalt egy légpuskát, egy légpisztolyt, egy riasztó pisztolyt és egy hiányos forgópisztolyt is, valamit csekély mennyiségű kábítószert. A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!