Dráma

2022.02.10. 07:00

Csepregi tragédia: akik ismerik a családot, nem értik, mi történhetett - A tettes egyelőre ismeretlen

A rendőrség szerda reggel közölte: a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a keddi csepregi gyermekhalál ügyében – jelenleg ismeretlen tettessel szemben.

Gyöngyössy Péter

Tóbiás Róbert kedden látta az apát, amikor reggel hét előtt hazaért

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

 Szerdán Csepregen a Bartók Béla utcában már csak a bűnügyi helyszínelők neonzöld jelzései emlékeztetnek a keddi tragédiára. A ház – ahol a haláleset történt – szomszédságában egy tetőfedő cég szakemberei dolgoznak. Tóbiás Róbert azt mondja, hétfőn kezdték volna a munkát, de akkor esett. Kedden már korán reggel itt voltak, még látták a szomszédot, amikor hét óra előtt hazaért. A kis ablakon keresztül női hangok is kiszűrődtek. Aztán jöttek a mentők meg a rendőrök. 

 

A kordon miatt abba is hagyták a munkát. A ház tulajdonosa egy idősebb férfi, azt mondja, sokszor megcsodálta a gyerekeket, amint kézen fogva mentek az anyjukkal óvodába. Aki látta őket az utcán, nem gondolta, hogy ez a tragédia bekövetkezhet. Velladics Imre majdnem szemben lakik a családdal. Meséli, az anyuka reggel bevitte a gyerekeket az óvodába. Aztán Kőszegre ment bevásárolni, valószínűleg a háromnegyed nyolcas busszal. Nem sokkal azután, hogy fél tizenegy körül hazaért, ő hívhatta a mentőket és a rendőröket. Semmi jel nem utalt arra, hogy ez a tragédia bekövetkezhet. A férj épített medencét, hintát, homokozót is a gyerekeinek. 

 

Olyanok voltak, mint bármelyik gyerek. Eljátszottak szépen. A szülők jól bántak velük, mondja. Az önkormányzatnál a jegyző nem kívánt nyilatkozni. Az óvodából – ahova a házaspár három nagyobb gyermeke jár – is kitessékeltek bennünket. 

 

Azt sikerült megtudni, hogy kedden ugyanúgy zajlott minden, mint máskor. Semmi jele nem volt annak, hogy valami probléma lenne a családban. A megyei kormányhivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az érintett család nem volt a gyámhatóság látókörében: velük kapcsolatosan jelzés korábban nem érkezett. A családban nevelkedő gyermekek biztonságos, ideiglenes elhelyezéséről a gyámhatóság azonnal intézkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!