Újabb információk

2022.02.08. 21:25

Csepregi tragédia: több utcabeli is elmondta, hogy milyennek ismerték meg a családot

Ahogy arról beszámoltunk, rendőrségi szalagok zárták le a Bartók Béla utca egy szakaszát. A rendőrség hivatalosan csak annyit közölt, hogy 10 óra 45 perckor bejelentés érkezett a főkapitányságra, amely szerint egy csepregi családi házban holttestet találtak. Délután még folyamatban volt a helyszíni szemle. A rendőrségi közlemény szerint az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított.

Gyöngyössy Péter

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Nagyokat mosolyog, sőt fel is kacag az a 8-9 hónapos forma kisfiú, akit pokrócokba takarva hoznak ki a Bartók Béla utca 19. számú házból. Talán tündérnek nézte a tetőtől talpig fehér védőöltözetbe öltözött hölgyet. A kollégák segítenek átbújni a rendőrség feliratú szalag alatt, aztán a bűnügyi helyszínelő átadja a jól táplált csecsemőt néhány hivatalos külsejű asszonynak, majd bezárul a piros autó ajtaja és elhajtanak. A nyitva maradt zöld kapun belátunk a füves udvarra, színes műanyag játékmotor villan elő, jelezve, hogy már nagyobb gyermekek is laknak a nemrég felújított régi házban. Közben neonzöld jelekkel telik meg a leszalagozott részen a töredezett burkolatú utca. Dolgoznak a helyszínelők. Persze nem nyilatkozik senki. 

 

Vagy hat rendőrautó, két tűzoltósági autó áll a kordonon belül. A gázszolgáltató szakemberei távoznak éppen. Rendőrök járnak házról házra, a környéken lakóknak tesznek fel kérdéseket. Aztán civil ruhás nyomozók érkeznek s tűnnek el a házban. Az utca lakói félve szemlélik a nagy rendőrségi kivonulást. Pontosan nem tudni, mi történt, de a megyei nyomozók és a bűnügyi helyszínelők jelenlétéből arra következtethetünk, hogy emberéletről lehet szó. Az a hír járja, hogy az egyik gyermek, az öt kisfiúból a második legfiatalabb: a két és fél éves meghalt – hogy milyen körülmények között, arra egyelőre nincs magyarázat. 

 

Délelőtt mentő is járt a háznál. Állítólag az apát vitték el. Megtudjuk, hogy mindkét szülő él. Az utcában lakók közül szinte mindenki hitetlenkedve fogadja a kiszivárgott híreket. Azt mondják, a család két éve költözött ide Kőszegről. Öt kisfiút neveltek. Hárman már óvodások. A két kisebbel még otthon volt a fiatalasszony. A férj egy közeli multinál dolgozott. Gyakran vállalt éjszakai műszakot. 

Az egyik idősebb utcabéli asszony meséli, hogy a férfi neki is készségesen elvégzett kisebb ház körüli munkákat. Kedves, jóravaló fiatalembernek ismerte meg. Közben megérkezik a családfő egyik kollégája. Hitetlenkedve hallgatja a híreket. A szomszéd ház udvarán egy fatelepet üzemeltet. Jó kapcsolatban volt a férfival. Több utcabeli is megerősíti, hogy a család szépen élt, a gyerekeket rendesen hordták az óvodába, nem volt semmiféle zaj körülöttük, nem lehetett a házból veszekedést hallani. Az egyik idősebb utcabéli úrtól megtudjuk, hogy látták az apát, amikor reggel fél hétkor jött haza gyalog a munkából. 

 

A tragédia fölött érzett megdöbbenésen túl most csak a kérdések sorakoznak. Mi okozta a két és fél éves gyermek halálát? Mi történt az apával? Hol volt az édesanya? Önkéntelenül is a három óvodás kisfiú jut eszünkbe. Még nem tudják, hogy bűnügyi helyszín lett az otthonukból. Azt sem tudja senki, hogy a gyerekek valaha visszatérhetnek-e ebbe a Bartók utcai házba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!