Visszatérítés

2022.02.16. 13:00

Dél-Vas megyébe 4,6 milliárd forint érkezik, csaknem 11 ezren kapják vissza az szja-t

Mintegy 10 748 szülő összesen 4,6 milliárd forintot kapott vissza a tavaly ténylegesen befizetett személyi jövedelemadója révén Dél-Vas megyében. V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ilyenre eddig még nem volt példa.

Vas Népe

V. Németh Zsolt hangsúlyozta: Ilyenre eddig még nem volt példa

Fotó: Szendi Péter

Mint arról már lapunk is több ízben beszámolt, a kormány döntése értelmében kétmillió szülőnek összesen több mint 600 milliárd forint jár viszsza idén a tavaly ténylegesen befizetett személyi jövedelemadó alapján. V. Németh Zsolt miniszteri biztos, országgyűlési képviselő lapunknak arról beszélt: ilyenre eddig sem külföldön, sem hazánkban nem volt példa. A támogatás egyúttal elismerése annak a pluszfeladatnak, -vállalásnak is, amely a pandémiás időszakban a gyermeket nevelőkre hárult, hárul. 

 

Az országgyűlési képviselő elmondta, az Orbán-kormány a családok támogatásának széles eszköztárát működteti az otthonteremtéstől az infrastrukturális fejlesztésekig. A szja-visszatérítés egy újabb bizonyítéka annak, hogy a baloldallal ellentétben a kormánypárt nem újabb terheket tesz a családok vállára, hanem támogatja őket. Dél-Vas megyében 10 ezer 748 dolgozó, gyermeket nevelő szülőnek összesen 4,6 milliárd forint járt vissza. Az összeg jelentős része – több mint 670 millió forint – Körmendre került. 

 

– Számos család a most visszakapott összeget lakáshitele törlesztésére, otthona felújítására vagy éppen nyaralásra fordítja. Egy biztos: Magyarország a gyarapodó családokkal is előre megy, nem hátra – fogalmazott lapunk kérdésére V. Németh Zsolt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!