A természet csodákra képes

2022.02.07. 17:30

Ébred a természet a Kámoni Arborétumban - Tettünk egy sétát és rengeteg képet készítettünk - fotók

Csöndes arborétumi séta: megnéztük, készülődik-e, itt van-e már a kertek alatt a tavasz.

Cseh Gábor

A tavasz hírnöke

Forrás: Cseh Gábor

Persze, a szabályok szerint ez még a tél. És mégis. Cseh Gábor fotóriporter szétnézett a Kámoni Arborétumban, hogy hátha megpillantja a tavaszt. Mert a levegőben igenis tavasz érződött az utóbbi napokban. És tessék. A csönd, a béke, a téli dermedtség szélén már ott van, ott mocorog ugrásra készen. Az arborétum varázslatától megérintve elkészült felvételeken sikerült elcsípni azt a telített, „már nem és még nem” pillanatot, amikor az összes idegszálunkkal tudjuk, hogy minden megtörténhet. 

 

 

 

Már kikandikál az avarból, a füvek közül a hóvirág – ez a körforgás, mégiscsak ez a halhatatlanság –, már virágok integetnek borzas fejükkel ébredés után a napnak, már megcsillannak a tavaszi vizek, már bimbók és rügyek merészkednek elő titkos rejtekhelyükről, hogy a világgal ismerkedjenek. A törzsétől elvált faág a tökéletes egyensúlyt megvalósító műalkotássá (de hát nem is mű) változik, hogy aztán lassan, észrevétlenül újra belesimuljon abba a körforgásba, amely tavaszonta előhívja a hóvirágot, amely a földdel teszi egyenlővé az avart, amely megindítja a tavaszi vizeket. 

 

Összehasonlításképpen ide tesszük a néhány héttel korábban, még januárban készült fotógalériánkat is, akkor ugyanezt a sétát a havazás után tettük meg a Kámoni Arborétumban:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!